Eb-pótselejtező: Még két hely kiadó


Dánia2.15  döntetlen3.45  Svédország3.70
Ahogyan az várható volt, nagy csatát hozott a stockholmi odavágó, melyet végül Svédország nyert 2-1-re. Ez az előny viszont egyáltalán nem életbiztosítás, hiszen ha a dánok egy gólt lőnek, akkor máris ők állnak majd továbbjutásra. Márpedig legalább egy gól bennük van hazai pályán még akkor is, ha tudjuk, hogy vannak gondok a dán támadó szekcióval, legalábbis a gólszerzés nem mindig megy valami jól nekik.

Hazai pályán viszont egyedül Portugáliától kapott ki Dánia az aktuális selejtezősorozat folyamán, úgyhogy simán benne van a meccsben egy dán továbbjutás. Ebben csak megerősít bennünket az a tény, hogy a legutóbbi három, Svédország elleni hazai meccsüket kapott gól nélkül nyerték meg (egy vb selejtezőről és két barátságos mérkőzésről van szó).

Az Eb-selejtezők alatt a megszerezhető 15 pontból a vendégek csak nyolcat gyűjtöttek, egyedül Moldáviában és Liechtensteinben tudtak nyerni (vereség Oroszországban, iksz Ausztriában és Montenegróban). Ez a statisztika finoman szólva sem a svéd sikert vetíti előre.

Tipp: Továbbjutó – Dánia @ 2.40


Szlovénia2.90  döntetlen3.30  Ukrajna2.55
Viszonylag simán kikapott Szlovénia a lvovi odavágón és 0-2-ről indulnak kedd este. Ez nem tűnik ledolgozhatatlan hátránynak, ugyanakkor mégis nagy meglepetést okozna egy esetleges szlovén feltámadás. Bár az is igaz, hogy hazai pályán csak az angoloktól kaptak ki a selejtezők során és Svájcot például megverték 1-0-ra. Viszont Litvániával nem tudtak mit kezdeni októberben (1-1) és az észtek ellen is elmaradt a gála (1-0).

Annak ellenére, hogy a két ország nem létezik túl régóta, már egészen sok meccset játszottak egymással. Hazai pályán Szlovénia még soha nem kapott ki Ukrajnától (két meccs, két győzelem).

A vendégek viszont az egész selejtezősorozat alatt csak a spanyolok otthonában kaptak gólt egyáltalán és akkor is csak egyet. Már csak ezért sem túl valószínű, hogy kiengednék a továbbjutást a kezükből.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.54

Eredő odds: 3.70