E csoport – Dominálnak az európai csapatok vagy Ecuador közbeszól?


Svájc 2.40, Döntetlen 3.10, Ecuador 3.30

Az Egyenlítő menti ország labdarúgása kevésbé ismert az átlag rajongó számára, pedig igenis masszív kerettel érkezett a csapat Brazíliába. A dél-amerikai csapat mindent meg fog tenni a győzelem érdekében, hiszen ez pusztán a harmadik szereplésük a nagy világversenyen, ráadásul 2006-ban tovább is jutottak a csoportjukból, és Angliától csak 1-0 arányban kaptak ki a kieséses szakaszban. A selejtező során ugyanannyi pontot szereztek, mint Uruguay, ami vilgosan tükrözi játékerejüket. Leghíresebb játékosuk Antonio Valencia a Manchester United kötelékében focizik, de Paredes neve is mindenki számára ismerősen csenghet.

Persze Svájc válogatottját sem szabad félvállról venni, négy éve például meglepték a spanyolokat a nyitóforduló során, fegyelmezett és szervezett játékkal most is lehet esélyük Ecuador ellen. Svájc valamilyen rejtélyes oknál fogva mindig könnyű selejtezőcsoportba kerül, így nem csoda, hogy veretlenül vívták meg csoportjukat, ahol az Izland, Szlovénia, Norvégia, Albánia, Ciprus ötös fogat mindössze hat gólt lőtt a csapatnak 10 mérkőzés alatt. Ottmar Hitzfeld fiai a felkészülés folyamán sem kaptak ki, igaz a Jamaika-Peru duó nem számít a legacélosabb ellenfélnek nemzetközi szinten. A csapat elég fiatal, de a keret fele a Bundesligában edződik, így mindenképp jelentős játékerőt képviselnek.

Gól Tipp: Mindkét csapat gólt szerez – Igen 1.92

Wincast tipp: Svájc nyer és Drmic szerzi az első gólt 9.50

Franciaország 1.30, Döntetlen 5.30,  Honduras 12.00

A gallok képesek hektikus teljesítményt nyújtani a Vb-k alkalmával, de azon az egész világ megdöbbenne, ha a csapat nem tudná legyűrni Honduras válogatottját. A közép-amerikai gárda eddig kétszer jutott ki, hat meccsükből hármon döntetlen, három vereség a mérlegük. Ők is tudják, hogy nem feltétlenül az első meccsen kell megszakadjanak, de persze ez nem jelenti azt, hogy ne próbálkoznának önfeledt, őszinte focival már a franciák ellen is. Négy játékosuk is eljutott Angliáig, így senki ne csodálkozzon, ha ismerősen fog csengeni neki a Palacios, Figueroa vagy Espinoza név.

A francia csapatot senkinek sem kell bemutatni, igaz Zidane visszavonulása óta egyfajta útkeresés jellemzi őket, ráadásul legnagyobb sztárjuk, Frank Ribery nem is léphet pályára. A kékek igencsak nagy bajban voltak a selejtezők során, hiszen miután csak a második helyen végeztek a spanyol válogatott mögött, selejtezőre kényszerültek. Az ukrán együttes nem is tétlenkedett, hazai pályán 2-0-ra nyertek, de a visszavágón született 3-0 szertefoszlatta a kelet-európai álmokat. A keret – mint mindig – most is bombaerős nevekből áll, alapvető elvárás lehet a galloktól, hogy a csoport élén végezzenek. 2014-ben lejátszott négy meccsükön mindössze egy gólt kaptak, többek közt 2-0 arányban megverték a spanyolok ellen 5-1-re diadalmaskodó Hollandiát is.

Mérkőzés Tipp: Franciaország megnyeri mindkét félidőt – Igen 2.95

Scorecast tipp: Bemzema gólt szerez bármikor és Franciaország 3-0-ra nyer 12.00

Fogadj a világbajnokságra ITT!