Diszkont csomagban jönnek a németek


Ez a Storck kicsoda, hogy mindenkit lecserélget, viszont semmi, egyáltalán semmi nincs mögötte? Ki adta alá a lovat, amivel most egy kicsit előreszaladt, hogy mindenféle germánokat kommendáljon ide? Akkor zavarja meg indokolatlan személycseréivel a válogatottat, amikor huszonkilenc év diétázás után a Dárdai-féle nyugalommal kellene erősíteni a foci társadalmat! Ahelyett, hogy tapasztalatlan emberek jelenléte és az ittlétük miatti magyarázkodás lenne az izgalom tárgya.

Igen, tudom, hogy Andy Möller valaki volt. Volt. Világbajnok, BL győztes.

Például 1995-ben egy 80 milliós ország röhögött rajta, amikor egy ritka gyenge trükkel vezette meg a játékvezetőt. Még per is lett belőle. Németországban a „Schwalbe des Jahrhunderts” illetve a „Die Mutter alle Schwalben” jelzővel illették. Az első az Évszázad Műesése, a második pedig a Minden Műesés Anyja dekoratív fordítást kapta. Focistaként tényleg jó volt, de edzőként, vezetőként bukott ember. Pont olyan, mint az, aki most egy jó zsírós, minimális kockázattal járó, de tisztes végkielégítéssel kecsegtető posztra nyomta be a magyar focitársadalomnak Möllert. Akinek az egyik beceneve: „Heintje”.

Vagy a diszkont csomag másik tagja, Holger Gehrke. Aki büszke családapa, nyúlánk, magas ember, megbízható, keddi esti lepedőtárs, de különben a szürke egy árnyalata. Ő meg már akkor összeragadt Storckkal, amikor azt a bámulatos kazah karriert kidolgozták. Ami után statáriális jelleggel kivágták a duót. A kazahok nem olyan mulya népek, hogy sokáig etethetik őket mindenféle hekk-mekkel. Amit egyébként a dajcsok nagy szeretettel alkalmaznak Magyarországon.

Lothar Matthaus olyan promócióval érkezett és akkora lendülettel csapódott Magyarországra, hogy a térde előtt csúszkált minden focit szerető ungarn. Naná, hogy habzsolta mindenki a százötvenszeres válogatott blabláját! Ha valaki, akkor ő tudja, hogy mi a foci értelme, pláne Antigua és Barbados ellen. Aztán Lotharról kiderült, szimpla éhes játékos ügynök Pellady Péterrel összecsomagolva. Matthaus még egy kicsit haknizott keleten, de ott is rájöttek, hogy mutatványa szimpla szemfényvesztés. Ma már csak a házasságaival és a fiatal orosz macáival villog vele a címlap!

De vissza Möllerhez! Már az első nyilatkozatából kiderült, hogy okos fiú. Amikor a magyar csapat norvégok elleni esélyiről faggatták, kibökte a megdönthetetlen tutit! Ötven-ötven százalékban látja az esélyeket. Így. Nagyszerű Andy, danke! Ezért maradhattál volna otthon is! Ezt még Pista bácsi, a legendás nagykátai edző is megmondta volna, akinek különben két ütős teóriája volt aktuális csapataihoz.

Az egyik: „tüzeljetek, mint Bizsu, az őrkutya”, illetve: „laposan íveljetek”!

Tiszta szerencse, hogy Möller Budapestre érkezett és nem Bukarestbe.

Fogadjunk, senki sem tudja, mit akarnak ezek az emberek, akik annyira éhesek, hogy még a magyar forintot is zsebre teszik!

Fogadj most a Norvégia-Magyarország pótselejtezőre!