Déli-mix: Sima hazai?


Barcelona 1.03, döntetlen 20.00, Celta Vigo 65.00
Megnyerte a hétvégi El Clásico-t a Barcelona 4-3-ra Madridban - a körülményekről most már fölösleges vitatkozni. Nézzünk helyette a tabellára, melyen azt láthatjuk, hogy továbbra is kemény helyezkedés folyik az első három helyezett között. Az első helyen holtversenyben (70-70 ponttal) az Atletico és a Real Madrid áll, mögöttük a 69 pontos Barcelona található. A katalánok a Valladolid elleni botlás óta kegyetlenül törlesztnek más csapatokon, az Osasunát egy hetessel küldték haza, most meg ugye a Real otthonából hozták el a három pontot.

Hazai pályán kapott ki a Malagától hétvégén a Celta Vigo. Az utóbbi hetekben eléggé visszaesett a teljesítményük, legutóbbi öt bajnokijukon négy pontot szereztek. Vendégmérlegük egész tűrhető 2014-ben: 3-0-3, legutóbbi idegenbeli túrájuk alkalmával 1-0-ra nyertek a Levante otthonában. Utoljára 2003-ban tudtak pontot szerezni Barcelonában, azóta rendre vereséget szenvedtek a katalánok vendégeként.

Tipp: Fogadás hendikeppel (0-2), a Barcelona nyeri a meccset @ 1.50

Atletico Madrid 1.20, döntetlen 6.20, Granada 18.00
Március eleje óta veretlen az Atletico, azóta már öt tétmérkőzésen vannak túl, (ebből egy BL meccs) és ezekből négyet megnyertek és csak egyszer ikszeltek. Az előző bajnoki fordulóban a Betist győzték le idegenben, előtte hazai pályán nyertek az Espanyol ellen. Egyik meccsen sem kaptak gólt.

Nincs rossz formában a Granada, a legutóbbi három bajnoki fordulóban hét pontot szereztek, múlt héten az Elchét verték hazai pályán 1-0-ra. Idegenbeli statisztikájukon viszont lenne még mit javítani, a Getafe elleni 3-3-s döntetlent leszámítva csak vereséget jegyezhetnek föl maguknak ebben a naptári évben. Legutóbbi négy Atletico elleni meccsükön rendre kikaptak.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 1.57

Fiorentina 2.20, döntetlen 3.40, AC Milan 3.45
Hosszú nyeretlenségi szériát tört meg a Fiorentina március 16-án, amikor 3-1-re megnyerte a Chievo elleni bajnokit. Az előző fordulóban pedig Nápolyban tudtak nyerni 1-0-ra, ami nem sok csapatnak szokott sikerülni.

Szinte már kár is szót pazarolni arra, hogy mennyire nem megy a Milannak, az eredmények magukért beszélnek. Mondjuk most pont leikszeltek a Lazioval idegenben (1-1), de ezzel az egy ponttal sokra nem mennek. Meglepő lenne, ha pont Firenzében érne véget vesszőfutásuk.

Tipp: 1X @ 1.34

Juventus 1.33, döntetlen 5.20, Parma 10.25
Nem cifrázzák túl a zebrák, legutóbbi három tétmeccsüket kivétel nélkül 1-0-ra nyerték meg. Hazai pályán még mindig nem találtak legyőzőre, de nem csodálkoznánk, ha a Parma elleni meccsen sem vinnék túlzásba a góllövést.

Főleg, hogy a Parma jó formában van most, egészen konkrétan november óta veretlenek bajnoki meccsen. Ami idei mérlegüket illeti, nyolc meccset megnyertek és csak háromszor játszottak döntetlent. Eddig az összes idegenbeli meccsüket megnyerték 2014-ben, ennek ellenére meglepő lenne, ha elhoznák a három pontot Torinóból.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 2.12

 

A kombináció eredő szorzója @ 6.69