Déli-mix: Milánói derbi plusz még három meccs


Roma 1.24, döntetlen 6.20, Catania 14.50
Az előző fordulóban 2-2-es döntetlent játszott a Roma Milánóban. Hiába szerezték meg kétszer is a vezetést, a Milan rendre egyenlíteni tudott. Amúgy még mindig nem talált legyőzőre ebben a szezonban az AS Roma, mérlegük 11-5-0, ebből hazai pályán csak kétszer ikszeltek, a többi meccsüket megnyerték. Egyedül a Sassuolo és a Fiorentina tudott 1-1 gólt lőni nekik hazai környezetben a többi otthoni bajnokit gól nélkül hozta le a védelem.

Nem túl valószínű, hogy az utolsó helyen álló Catania pont a farkasoknál támadna föl poraiból, bár legutóbbi két római vendégjátékuk alkalmával (2012. május, illetve augusztus) egyaránt 2-2-es döntetlent értek el. Mondjuk az egy teljesen másképpen futballozó Roma volt és a Catania is több ellenállást tudott kifejteni akkor, mint mostanában. Ugyanis ebben a szezonban még egy ikszet sem tudtak eddig összehozni, ráadásul nyolc vendégként lejátszott bajnokin mindössze öt gólt rúgtak összesen és huszonegyet kaptak. Két kapott gól alatt eddig sehol nem úszták meg, valószínűleg most sem fogják.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 1.77

Inter 2.70, döntetlen 3.35, AC Milan 2.70
Ugyan egyik csapat sem szerepel túl fényesen a Serie A idei kiírásában, de kétségtelen, hogy a két városi rivális meccse az egyik legfontosabb esemény az olasz labdarúgásban. Az Inter Nápolyban kapott ki 4-2-re az előző fordulóban, egyébként meg november közepe óta nyeretlenek a bajnokságban. Hazai mérlegük 3-3-1, egyedül a Roma verte meg őket otthon, mondjuk az egy sima hármas volt. Gólt csak a Livorno és a Genoa nem tudott nekik lőni, ezeket a meccseket meg is nyerték a kék-feketék. Utoljára idén februárban rendeztek Inter-Milan derbit, az a meccs 1-1-s döntetlennel végződött.

A Milan még az Internél is gyengébben szerepel az olasz bajnokságban, mondjuk ők legalább a BL-ben is érdekeltek. Az előző két fordulóban egyaránt 2-2-s döntetlent játszottak, előbb Livorno vendégeként, majd a Roma házigazdájaként. Egyébként meg egy kezünk is elég arra, hogy megszámoljuk a Milan idei bajnoki győzelmeit ugyanis ez összesen négyszer fordult elő ősszel. Emellett hét döntetlennel és öt vereséggel „büszkélkedhetnek”. Az Inter és a Milan párharca meglehetősen kiegyenlítettnek mondható: 1997 áprilisa óta összesen 46 alkalommal mérkőztek meg egymással, tizenhétszer nyert az Inter, tizennyolcszor a Milan és 11 döntetlen született.

Tipp: Döntetlen @ 3.35

Celta Vigo 1.80, döntetlen 3.50, Osasuna 4.75
Kiesett csütörtökön a spanyol király kupából a Celta Vigo, miután egy laza négyest kaptak az Athletic Club vendégeként. A bajnokság előző fordulójában pedig a Valladolid otthonában kaptak ki 3-0-ra. Hazai mérlegük sem túl rózsás: 1-3-4, az egy szem győzelem pont legutóbbi otthoni bajnokijukon született: 3-1-re győztek a kieső helyen lévő Almería ellen.

Az Osasuna sem brillírozik a bajnokságban, egy ponttal kevesebbet gyűjtöttek eddig, mint aktuális riválisuk. Viszont ők legalább továbbjutottak a kupában a Malaga ellen. Idegenbeli mérlegük a Primera Division idei kiírásában 2-0-6, a Valladolid és a Malaga otthonában győztek 1-0-ra. Többnyire legalább egy gólt minden meccsükön lőnek.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.88

Valencia 5.60, döntetlen 4.40, Real Madrid 1.55
Ha nehezen is, de végül legyűrte másodosztályú ellenfelét a Valencia, így továbbjutottak a kupában. A bajnokság előző fordulójában simán kikaptak az Atletico Madridtól 3-0-ra és most igazából a másik madridi csapat házigazdájaként sem számíthatnak sok jóra. Ugyanis utoljára 2009-ben tudták őket legyőzni, viszont azóta négy alkalommal látták vendégül a királyi gárdát és egy döntetlent leszámítva rendre kikaptak.

Október közepe óta veretlen tétmeccsen a Real Madrid, mondjuk pont az előző fordulóban botlottak egy kisebbet az Osasuna vendégeként (2-2). Összesített vendégmérlegük ősszel 5-2-1, csak Barcelonában kaptak ki. Akármi is történik, legalább egy gólt lőni szoktak vendégként (mondjuk általában kettőt, vagy többet).

Tipp: A Real Madrid nyeri a meccset @ 1.55

Számolj vissza karácsonyig az Unibet Advent kalendárral! Minden nap más promócióval várunk oldalunkon - ingyen pörgetések, bónuszok, készpénz és tárgy nyeremények, kockázat mentes fogadások a sportfogadás, a kaszinó, a póker és a bingó kedvelőinek!

Látogass vissza minden nap az újabb meglepetésekért!