Déli-mix: Három olasz plusz egy spanyol


Juventus 1.18, döntetlen 7.25, Sassuolo 19.00
A balul elsült törökországi túra után (a Juve 1-0-ra kikapott a Galatasaray otthonában és csak a harmadik helyen zárt a BL csoportban - ha úgy tetszik kiestek az Európa Ligába) várhatja az újonc Sassuolo elleni bajnokit. Hazájuk bajnokságában eddig csak kétszer botlottak a zebrák ősszel, amikor ikszeltek az Inter otthonában (1-1), illetve amikor kikaptak Firenzében (4-2). Hazai pályán viszont hibátlanok ebben a szezonban, legutóbbi öt bajnoki meccsükön még gólt sem kaptak, ellenben összesen tízet lőttek.

Nem egyszer tréfált már meg nagycsapatot a Sassuolo ősszel, például döntetlent játszottak a Napoli és a Roma ellen idegenben. Képesek tehát bravúrra, viszont ugyanígy képesek bármikor kikapni, ezért nem is tudnak elmozdulni a tabella alsó régiójából. Múlt héten a Chievo verte el őket hazai pályán, idegenben amúgy valahogy jobban jönnek az eredmények. Mérlegük vendégként 1-4-3, legutóbbi négy idegenbeli mecsükön veretlenek maradtak (egy győzelem, három döntetlen). Valószínűleg a Juvét is megizzasztják majd.

Tipp: A Juventus nyeri a meccset @ 1.18

Napoli 1.90, döntetlen 3.60, Inter 4.25
A forduló rangadjóát rendezik vasárnap este Nápolyban és nem csak a nevek miatt, hanem mert a két csapat egymás közvetlen közelében helyezkedik el a tabellán. A Napolinak néggyel több pontja van és aktuális formájukat elnézve egyáltalán nem biztos, hogy ez így is marad. Ugyanis elég kiszámthatalnul játszanak mostanában, szerdán hazai pályán verték meg az Arsenált, viszont múlt héten szombaton ugyanott nem bírtak az Udinesével (3-3), előtte pedig a Parmától kaptak ki otthon 1-0-ra.

Az Inter nem játszik idén nemzetközi kupában és ebből azt gondolhatnánk, hogy jobban tudnak koncentrálni a hazai eseményekre. Nos, ez nem egészen van így. Ugyan október közepe óta veretlenek, de többször játszanak döntetlent, mint az elvárható volna (eddig ők hozták össze a legtöbb ikszet a mezőnyből, szám szerint hetet). Múlt héten példáull a Parma ellen játszottak 3-3-as döntetlent hazai pályán. Idegenben még szegényesebb a bizonyítványuk, bár azt is tegyük hozzá, hogy megverni még senki nem tudta őket, mérlegük 3-4-0. Mindent összevetve ez a meccs is olyannyira döntetlenszagú, hogy azt nehéz lenne jelzőkkel illetni.

Tipp: Döntetlen @ 3.60

AC Milan 2.30, döntetlen 3.45, Roma 3.20
A Milan szerdán továbbjutott a BL legjobb 16 csapata közé, az olasz bajnokságban viszont már korántsem ennyire sikeresek; az igen sűrű középmezőnyben agonizálnak. Kicsit hasonló a helyzetük, mint városi riválisuké, azaz sok a döntetlen (hat) és kevés a győzelem plusz náluk még a vereségek is bejátszanak időről-időre. Hazai mérlegük az ősszel 3-2-2, legutóbbi otthoni meccsükön a Genoa ellen ikszeltek (1-1). Ami a két együttes egymás elleni eredményeit illeti, májusban 0-0-s döntetlent játszottak Milánóban és meglehetősen ritkán fordul elő, hogy a Milan gond nélkül behúzná a Roma elleni meccseit.

Négy döntetlen után, szoros mérkőzésen tudott nyerni a Roma múlt héten hazai pályán a Fiorentina ellen. Totti padozott, viszont Destro góllal ünnepelte visszatérését a csapatba. Kikapni valószínűleg most sem fognak, viszont az ilyen nagy meccseken mindig nagy az esély a döntetlenre.

Tipp: AC Milan - Roma 1-1 @ 6.75

Atletico Madrid 1.33, döntetlen 5.10, Valencia 9.75
Szorosan tapad az Atletico a Barcelonára, a forduló kezdete előtt csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően állnak az első helyen a katalánok. Egyébként a madridiak fölényesen nyerték a G jelű BL csoportot és hazájuk bajnokságában is veretlenek október közepe óta. Ősszel az összes hazai bajnokijukat megnyerték, összesen 27 gólt lőttek és csak négyet kaptak.

Eddig elég nagy csalódás a Valencia idei teljesítménye, bár az Európa Ligában az első helyről mentek tovább. Emellett viszont a spanyol bajnokság középmezőnyében botladoznak és bár legutóbbi bajnokijukat megnyerték az Osasuna ellen otthon, az összkép nem az igazi. Idegenbeli mérlegük az ősszel 2-1-4, már az is nagy megeleptés volna, ha egy ponttal távounának Madridból.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 1.83

A kombináció eredő szorzója @ 52.47

Számolj vissza karácsonyig az Unibet Advent kalendárral! Minden nap más promócióval várunk oldalunkon - ingyen pörgetések, bónuszok, készpénz és tárgy nyeremények, kockázat mentes fogadások a sportfogadás, a kaszinó, a póker és a bingó kedvelőinek!

Látogass vissza minden nap az újabb meglepetésekért!