Déli-mix: Fókuszban a vasárnapi meccsek


Sevilla 1.53, döntetlen 4.20, Getafe 6.25
Győzelemmel zárta a 2012-es esztendőt a Sevilla, 2-1-re nyertek a Villareal otthonában. Most hazai pályán fogadják azt a Getafét, ami ellen az utóbbi időkben elég kiegyensúlyozott otthoni mérlegük. Az előző szezonban 2-1-re, 2011-ben pedig 3-0-ra verték őket. Pályaválasztóként egészen jól megy a Sevillának, csak a Celta Vigo és az Atletico Madrid tudott náluk nyerni.

Egyébként a két csapat egymás mellett foglal helyet a tabella középmezőnyében, bár a Getafe inkább a szezon eleji jó teljesítményének köszönheti nyolcadik helyét. Idegenbeli mérlegük 3-0-5, érdekesség, hogy mindhárom vendéggyőzelmük 2-0-s siker volt. Ugyanakkor legutóbbi két vendégszereplésük alkalmával összesen nyolc gólt kaptak és egyet sem szereztek. Mondjuk hetet az Atletico lőtt nekik.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.85

Barcelona 1.08, döntetlen 12.00, Elche 25.00
Az első helyről várhatják a katalánok a tizennyolcadik fordulót, de csupán jobb gólarányuknak köszönhetik ezt. Ilyenformán kötelező a győzelem az Elche ellen. Messi már teljes értékű edzésmunkát végez, de nem biztos, hogy pályára lép majd. Vele vagy nélküle, de az egyes fixre vehető, akár hendikeppel is.

Az Elche igazából csak a tisztes helytállásban bízhat, legutóbbi három bajnokijukat elbukták. Mondjuk idegenbeli mérlegük jobb (2-3-3) mint a hazai, de ez a Nou Campban annyira nem számít. Becsületükre legyen mondva, hogy gólt (egy kivételtől eltekintve) akkor is rúgtak, ha vereséget szenvedtek.

Tipp: Hendikepes fogadás (0-2), a Barcelona nyeri a meccset @ 1.70

Juventus 1.65, döntetlen 3.90, Roma 5.60
A forduló rangadóját rendezik vasárnap este Torinóban, a Juventus öt pont előnnyel vezeti a tabellát a negyvenegy pontos Romával szemben. Nem kell matekzseninek lenni ahhoz, hogy kiszámoljuk, mi történik egy esetleges Juve győzelem esetén. Amire minden esély megvan, hiszen az utóbbi években nem sok ellenállást tudtak kifejteni a római farkasok a zebrák otthonában. Ráadásul a Juventusnak igen jó a hazai mérlege, tavaly április óta nem kaptak ki tétmeccsen a Delle Alpiban, előtte is csak a későbbi BL győztes Bayern München tudta őket megverni. A Serie A aktuális szezonjában eddig az összes hazai bajnokiját megnyerte a Juve, október eleje óta még csak gólt sem kaptak.

Veszített lendületéből a Roma, ugyanakkor még mindig veretlenek. Novemberben és decemberben hét bajnoki meccsből ötször ikszeltek, ebből három idegenben történt. Egy pontra talán most is jók lesznek.

Tipp: Döntetlen @ 3.90

Fiorentina 1.32, döntetlen 3.90, Livorno 10.00
A Fiorentina szempontjából nem a legjobbkor jött a téli szünet, ugyanis karácsony előtt zsinórban három tétmeccset is megnyertek a lilák. Otthon csak a Napoli tudott velük kibabrálni, bajnoki mérlegük hazai pályán 5-2-1, többek között a Juventust is elverték.

Utoljára 2004-ben tudott pontot rabolni Firenzéből a kieső helyen álló Livorno. Idegenben nagyon rég nem nyertek, de még csak egy döntetlent sem tudtak összehozni, legutóbbi hat vendégszereplésük egy árva pontot sem hozott. Ráadásul ebből öt meccsen még gólt sem lőttek.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 1.90

A kombináció eredő szorzója @ 23.30