Déli-mix: Fókuszban a Napoli-Juve


Villareal 1.45, döntetlen 4.25, Elche 7.85
Több mint egy hónapos nyeretlenségi szériát szakított meg csütörtökön a Villareal azzal, hogy idegenben legyőzte a Getafét (0-1). Ez ne tévesszen meg senkit, mert hazai pályán jobban teljesítenek, mint vendégként (mint ahogy az általában az ilyen kaliberű középcsapatoknál lenni szokott). Vonatkozó mérlegük 2014-ben 3-2-1.

A legutóbbi négy körben két pontot szerzett az Elche, a hétközi fordulóban 0-0-s döntetlent játszottak az Athletic Club Bilbao házigazdájaként. Meccseiken ritkán esik három gólnál több és egyébként ugyanez elmondható a Villarealról is. Egymás elleni mérkőzéseiken is többnyire 1-2 gól születik, persze előfordulnak kivételek. Ugyanakkor a hétközi forduló miatt talán nem nagy vakmerőség a kevés gólos meccsre bazírozni.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.83

Valencia 1.40, döntetlen 4.50, Getafe 8.60
Csütörtökön 2-2-s döntetlent játszott Almeríában a Valencia. Kicsit talán jobban szerepel a dél-spanyolországi csapat tavasszal, mint ősszel és ez hazai teljesítményükön is látszik. Ugyanis ebben az évben még veretlen tétmeccsen a Valencia, mérlegük pályaválasztóként 5-4-0 (ebben az Európa Liga meccsek is benne vannak). Az utóbbi években rendre legyőzték otthon a Getafét és ez valószínűleg most is így lesz.

Már csak azért is, mert a Getafe még nyeretlen ebben a naptári évben. Nem véletlen hát, hogy kiesőhelyről várják az aktuális fordulót. Idei mérlegük 0-5-8 a bajnokságban. Vendégéként mindössze egy pontot szereztek eddig, amikor 1-1-s döntetlent értek el a Vigoban még február végén. Hovatovább ez volt az egyetlen olyan meccs, ahol gólt lőttek aktuális házigazdájuknak.

Tipp: A vendégcsapat nem szerez gólt @ 1.92

Napoli 2.85, döntetlen 3.40, Juventus 2.55
Húsz pont különbség van a harmadik helyezett Napoli és a listavezető Juventus között. Szerdán a nápolyi csapat 4-2-re nyert a Catania vendégeként, az előtte lévő fordulóban pedig a Fiorentinától kaptak ki 1-0-ra otthon, elveszítve ezzel majd’ féléves hazai veretlenségüket.

A Juventus továbbra is szinte makulátlan statisztikával rendelkezik, a hétközi fordulóban 2-1-re verték otthon a Parmát, előtte a Catania otthonában nyertek 1-0-ra. Nápolyból utoljára 2011 januárjában hozták el a három pontot azóta maximum csak egy ikszre futja tőlük.

Tipp: X2 @ 1.45

Udinese 1.72, döntetlen 3.55, Catania 5.30
Gól nélküli döntetlent játszott csütörtökön az Udinese Milánóban, az Inter vendégeként. Előtte a sereghajtó Sassuolo-t verték meg 1-0-ra hazai pályán, ahol egyébként február eleje óta veretlenek. Legutóbbi négy bajnokijukon pályaválasztóként 10 pontot szereztek, többek közt a Milant is legyőzték 1-0-ra. Amúgy nem szoktak sok gólt rúgni meccsenként azonban a Catania védelme nem vasbeton szilárdságú, úgyhogy elképzelhető, hogy egynél többször betalálnak majd.

Ráadásul zsinórban három meccsen kapott ki a Catania, összesen nyolc gólt kaptak és négyet rúgtak. Udinébe nem nyerni járnak, bár időről-időre kicsikarnak egy döntetlent.

Tipp: Gólok száma több mint 2.5 @ 2.12

 

A kombináció eredő szorzója @ 10.80