Dél-amerikai rangadó az elődöntőben


Brazília 1.30, döntetlen 5.15, Uruguay 9.00
A brazil szurkolók elvárásainak megfelelően a házigazda száz százalékos teljesítménnyel jutott tovább az A jelű csoportból. Első meccsükön esélyt sem adtak a Japánoknak (3-0), pedig szigetországi csapat becsülettel próbálkozott. Majd Mexikó következett a sorban, akik azért már keményebb diónak bizonyultak, de két Neymar villanás elég volt ahhoz, hogy 2-0-ra behúzzák a meccset. Majd jött az Olaszország elleni találkozó, ahol 4-2-es brazil siker született és ezzel úgy tűnik, helyreállt a világ rendje a válogatott körül, holott a februári angliai vereség, és az azt követő sorozatos döntetlenek után sokan már kínos hazai szereplést vizionáltak mind a mostani tornán, mind pedig a jövő évi vb-n.

Ehhez képest nem csak eredményes most a Selecao, hanem helyenként már tényleg úgy is játszanak, ahogyan azt már megszokhattuk a braziloktól. Neymar kezd igazi vezéregyéniséggé válni, ezt jelzi három gólja és gólpasszai is. De igazából az egész csapat jó teljesítményt nyújt.

Meglepő lett volna, ha Uruguay nem jut tovább a B csoportból, de végül is a spanyolok mögött a második helyen végeztek. Viszont nagy eséllyel most itt a vége számukra – és nem csak azért mert Brazília válogatottja erősebb – hanem mert a spanyolok ellen láthattuk, hogy miféle szenvedésre képesek Suarezék ha az ellenfél nem mondjuk Tahiti.

Nigéria ellen sem villogtak nagyon, de azért nyertek 2-1-re, bár végig benne volt a meccsben egy esetleges iksz. Láthatóan hiába van három világklasszis támadójuk, ez kevés ahhoz, hogy a középpálya hiányosságait feledtesse. Mindenestre nem valószínű, hogy feltartott kézzel mennének ki a pályára, hiszen mégiscsak egy dél-amerikai rangadóról van szó.

Egyébként jó rég nem találkozott egymással a két válogatott, bár tekintve, hogy Brazília nem játszik a vb selejtezőkön, ez annyira nem is meglepő. Utoljára 2009-ben csaptak össze, akkor Uruguay hazai pályán négyet kapott északi szomszédjától. De még ennél is régebben történt meg az, hogy Uruguay nyert, amikor a brazilok voltak a pályaválasztók: konkrétan az 1983-as Pánamerikai játékokon tudták legyőzni Brazíliát utoljára. Ami pedig a két együttes örökmérlegét illeti, eddig tizennégyszer mérték össze erejüket, ebből hétszer a brazilok győztek, négyszer Uruguay, és három mérkőzés végződött döntetlennel.

Tipp: Gólok száma három, vagy négy @ 2.35

Álomút a Világbajnokságra! Itt a lehetőség, hogy a Konföderációs kupa alatt megnyerd az álomutat a Brazíliában rendezett világbajnokságra! Emellett lehetőséged van megnyerni egy PS3-t, egy iPadot vagy a készpénznyeremények egyikét!

3000Ft kockázatmentes fogadás mindenkinek! Fogadj a Konföderációs kupára és ha fogadásod elveszíted, akkor akár egy 3000Ft-os kockázatmentes fogadás is a tied lehet!