Csoportrangadó Angliában, balkáni csörte Montenegróban


Anglia – Szlovákia

Aligha tévedünk nagyot, ha kijelentjük, hogy hazai pályán toronymagas esélyesnek számítanak az eddig még veretlen Háromoroszlánosok, akik az előző játéknapon gyenge kezdés után a második félidőben végül lehengerelték Máltát. Haza pályán azonban igencsak meggyőző Gareth Southgate legénysége, mivel eddigi összes fellépésüket megnyerték otthon Kane-ék.

Északi szomszédunk ezzel szemben már két találkozót is bebukott ebben a selejtezősorozatban, - többek között az hazai összecsapást az angolok ellen – de utóbbi időben igencsak formába lendültek a tót atyafiak, mivel zsinórban öt győzelemnél járnak, legutóbb egy fontos ki-ki meccsen Szlovénia ellen kasszírozták be a három pontot. Amennyiben a szigetországból is sikerülne győztesként visszatérni a Tátra lábához úgy Hamsikék át is vennék a vezetést a csoportban!

Dele Alli gól 2.60

 

Észak-Írország – Csehország

A C csoportban hosszú ideje már csupán a második hely sorsa kérdéses a németek mögött, de amennyiben az észak-írek hétfőn otthon tudják tartani a pontokat akkor már az sem lesz az, hiszen Michael O’Neill tanítványai matematikailag is biztosítják a pótselejtezős részvételt. A zöld-fehérek mindössze csak egyszer kaptak ki, de talán a németországi fiaskót még ők maguk is betervezték a sorsoláskor. Jelenleg viszont abszolút pozitív Laffertyék formája, mivel négy győzelemnél tartanak sorozatban, amivel olyan kényelmes helyzetbe kerültek, hogy egy esetleges vereséggel is négy ponttal tudnak maradni a csehek előtt.

A vendégsébe érkező piros-fehér-kékeknek viszont ez lehet az aduja, hogy nekik minden mindegy alapon támadni kell, hiszen jelen helyzetükben még a döntetlen sem ér semmit. Daridáék nem játszottak rosszul legutóbb a németek ellen, de utolsó percben kicsúszott a zsebben lévő egy pont a prágai csörtén, de alighanem a Norvégia elleni pontvesztés érinti érzékenyebben a cseheket, mivel ennek köszönhetően kénytelenek tényleg a legutolsó szalmaszálba belekapaszkodni.

Gólok 1,5 alatt 2.55

 

Montenegró – Románia

A hétfő esti összecsapáson igazi tét a házigazda számára van, mivel ha a Kétfejű Sasok térdre tudják kényszeríteni a románokat, úgy továbbra is tapadhatnak a nagy meglepetésre Dániában súlyos vereséget szenvedő lengyelekre. Az önbizalmat növelheti, hogy Joveticsék a legutóbbi két meccsen alaposan megszórták magukat, mivel két posztszovjet államnak, Örményországnak és Kazahsztánnak hét gólt vágtak miközben csak egyet kaptak. A két gárda kolozsvári összecsapása napra pontosan egy évvel ezelőtt 1-1-el zárult, érdekesség, hogy a találkozó hajrájában két perc alakult ki a végeredmény Popa illetve Jovetics révén.

A románok a továbbjutásra már keresztet vethetnek, bár az általunk is jó sokszor emlegetett matematikai esélyük még kétségkívül megvan, de meglehetősen kicsi az esély, hogy egy huszáros hajrával a Feketehegyiek mellett a dánokat is beelőzze Cristoph Daum legénysége. A sárga-kékek legutóbb kínkeservesen kiizzadtak magukból egy győzelmet Örményország ellen, de előtte négy meccsen csak küszködtek, miután sima kettős vereséget szenvedtek a lengyelektől, illetve pontot hullajtottak otthon a dánokkal, idegenben a kazahokkal szemben.

Hazai, kapott gól nélkül 4.00