"Csehszlovák" rangadó és gyarmati barátság


Szlovákia2.40  döntetlen3.30  Csehország2.90
A csehszlovák rangadót vétek lenne kihagyni, hiszen nem is olyan régen még egy ország volt a kettő, most meg már egymás ellen játszanak, tiszta őrület.

Na, nem mintha ez ne fordult volna elő számtalanszor a két ország 1993-as szétválása óta: utoljára 2012-ben játszottak egymással és akkor a csehek simán nyertek Olmützben (Olomouc) 3-0-ra. Most ez korántsem lesz ilyen egyszerű, hiszen a szlovákok igencsak elkapták a fonalat; legutóbbi hét meccsüket megnyerték, selejtezőn verve például az ukránokat vagy éppen a spanyolokat. Pénteki meccsüket is simán hozták Luxemburg ellen (3-0) és nem mellesleg hibátlanul vezetik a C csoportot.

Igazság szerint a csehek sem panaszkodhatnak, hiszen ők az A jelű csoportot vezetik még úgy is, hogy szombaton csak az utolsó pillanatban mentették ikszre a lettek elleni selejtezőt (1-1). Szlovákiában utoljára 2006-ban tudtak győzni egy vb selejtezőn, azóta maximum az iksz jött össze keleti szomszédaiknál.

Tipp: Félidőben X @ 2.08


Hollandia3.05  döntetlen3.40 Spanyolország2.35
Ez a párosítás igencsak emlékezetes meccset hozott a nyári világbajnokságon: a spanyolok ugyan megszerezték a vezetést, de végül aztán az Oranje 5-1-re lemosta őket a pályáról és a végén a bronzérem is a hollandoké lett.

Azóta elég sok minden megváltozott a holland válogatott körül. Mint az köztudott, Louis van Gaal Manchesterbe szerződött és helyét Guus Hiddink vette át, aki előtte amúgy ült már a nemzeti tizenegy kispadján. A vb óta viszont látványosan visszaesett a hollandok teljesítménye, csoportjukban csupán a harmadik helyen állnak. Hétvégén a törökökkel játszottak 1-1-es döntetlent Amszterdamban úgy, hogy végig a vendégcsapat vezetett, Huntelaar hosszabbításban lőtt góljának köszönhetően mentettek pontot.

A spanyolok vb-égést valószínűleg soha nem feledjük, címvédő ilyen simán még nem esett ki világbajnokságról. Bőven akadtak nehézségek az Eb-selejtezők alatt is, de mostanra már normalizálódott a helyzet és az ukránok felett aratott 1-0-s győzelemmel már a második helyen állnak csoportjukban.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.91


Portugália1.30  döntetlen5.40  Zöldfoki-szigetek8.50
Mindig szép, amikor egyes országok egykori gyarmataik ellen lépnek pályára, mint például most is. Harmadszorra méri össze erejét a két válogatott: 2006-ban simán nyert Portugália, 2010-ben pedig nem kis meglepetésre 0-0-s döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Portugália négy forduló után vezeti az I jelű csoportot, legutóbbi három selejtezőjüket megnyerték (hol van már az albánok elleni kínos vereség még szeptemberből). Hétvégén Szerbiát verték 2-1-re hazai pályán.

Sokan hajlamosak lennének lebecsülni a Zöldfoki-szigetek válogatottját, viszont nem érdemes ilyet tenni. Az Afrika Kupa küzdelmei alatt veretlenül estek ki a csoportból (három iksz) és tekintve, hogy a portugálok nem lőnek sok gólt mostanában, szoros meccs lehet ebből.

Tipp: Hazai @ 1.30

Eredő odds: 5.16