Csak a románokat idehaza!


Magyarország2.80  döntetlen3.00  Románia2.65

Azért azt rögtön az elején szögezzük le, hogy bármennyire is kiábrándító az ún.”magyarfoci” helyzete napjainkban, a románok nem nyerni járnak Budapestre. Az első magyarországi győzelmükre egészen 2001-ig kellett várniuk, pedig 1940-ben léptek pályára nálunk először. 2001-et követően még 2009-ben tudtak győzni Budapesten, a Marian Cozma emlékére rendezett barátságos mérkőzésen, majd a legutóbbi tétmeccs 2-2-es döntetlennel ért véget 2013 tavaszán, a zárt kapuk mögött lejátszott vb-selejtezőn.

De hagyjuk is most a történelmet, arról egy előző bejegyzésben már esett szó. Hazánk válogatottja jelenleg az F csoport harmadik helyén áll 11 ponttal, a románok pedig a 14 pontot gyűjtöttek,  és ez eggyel több, mint amennyit a második helyezett Észak-Írország szerzett. Nem nehéz hát kiszámolni, hogy ha nyerünk, akkor beérjük a csoportelső Romániát.

Ennek ellenére Bernd Storck azt nyilatkozta a csütörtök esti sajtótájékoztatón, hogy látatlanban is aláírná a döntetlent. Mintha máris megfertőzte volna a magyar kishitűség ezt a derék német embert, már előre mentegetőzik: sok a sérült, nem volt egyforma a játékosok edzettségi állapota, az ellenfél különben is erősebb. Új gazdatestet talált magának a kifogás-generátor.

Az kétségtelen, hogy Juhász Rolit nem igazán lehet pótolni a védelemben, ha nem hegesztik össze a meccsre, de azért Elek hiányát csak elbírja majd valahogy a középpálya. Plusz arra hivatkozni, hogy lám, a románok (amúgy teljesen érthetetlen módon) a hetedik helyen állnak a legfrissebb FIFA ranglistán, egyszerűen nonszensz. De hát nem lehet mindenki Dárdai Pali

Meg ugye azt se felejtsük el, hogy Storck mester keze alatt micsoda menetelést vágott ki az U20-as válogatott még a nyár elején rendezett világbajnokságon… Ha csak ezt nézzük, akkor tényleg nem számíthatunk sok jóra, maximum hazaszeretetből húzzuk be az egyeset virtuális szelvényünkön, de talán jobban járunk, ha a gólok számára, esetleg a góllövőkre apellálunk.

Mert szerencsére csatáraink jó formában vannak, bár Storck úr alighanem ezzel is vitatkozna. Németh Krisztián a tengerentúlon ontja a gólokat, Nikolic Nemanját pedig a hónap játékosának választották Lengyelországban. Szükség is van a jó formában lévő támadókra, ugyanis a románok eddig csupán egyetlen egy gólt kaptak a selejtezők során. Azt is tőlünk, Bukarestben.

Egyébként mintha a románokat is megfertőzte volna a siránkozás vírusa. Legalábbis Anghel Iordanesu szövetségi kapitány is ilyen-olyan problémákra hivatkozott, úgymint formahanyatlás, meccshiány, a román klubcsapatok korai kiesése az európai kupákból (üdv a klubban!), nyomott hangulat, meg a hátvéd Gabesz kicsit frontérzékeny. Persze sérültek is vannak náluk: Marica és Gardos ezért el sem utazott a kerettel, Pintilii meg az eltiltását tölti.

Akárhogy is, már tavaly októberben láthattuk, hogy nem verhetetlen a román válogatott. Budapesten meg főleg nem az. Ezt valaki mondja már el Storcknak is.

Tipp: Gólok 1,5 alatt @ 2.50

Eredmény tipp: Magyarország–Románia 1-0 @ 7.50

Gólszerző tipp: Nikolic @ 4.25