Copa América: A történelem ismétli önmagát?


Brazília1.60  döntetlen3.75  Paraguay6.50

Hat ponttal ment tovább Brazília a C csoport első helyéről, de a két győzelem ellenére – Perut és Venezuelát verték 2-1-re – korántsem mondható magabiztosnak a Selecao játéka (a rend kedvéért még tegyük hozzá, hogy Kolumbiától 1-0-s vereséget szenvedtek).

Neymart ugye a torna végéig eltiltották és a Barcelona sztárja már ott is hagyta a brazil válogatottat, de úgy tűnik, hogy nélküle is egész jól megvannak. Legalábbis Venezuelát nélküle verték meg az utolsó csoportmeccsen.

A másik oldalon Paraguay már így is erőn felül teljesített: két döntetlennel (Argentína 2-2 és Uruguay 1-1), illetve egy Jamaica elleni győzelemmel (1-0) jutottak tovább a B jelű kvartett második helyéről. Ugyanakkor simán van esély arra, hogy most elkapják a brazilokat, nagyjából úgy, mint tették azt a 2011-es Copa Américán. Akkor szintén a negyeddöntőben találkozott a két válogatott és egy 0-0-s döntetlent követően Paraguay nyerte a tizenegyespárbajt.

Míg a braziloknál csak Neymar hiányzik, addig Paraguay csapata elég nagy veszteséget szenvedett: a középpályáról sérülés miatt kidőlt Néstor Ortigoza, Richard Ortiz eltiltás miatt nem léphet pályára, illetve Miguel Samudio húzódással bajlódik.

Viszont a brazilokon egyértelműen nagyobb a nyomás, hiszen tőlük gyakorlatilag mindig és mindenki győzelmet vár. Ráadásul Brazília negyven éve nyert utoljára Copa Américát és elég sokan gondolják úgy, hogy ennek újra itt lenne az ideje. A valóság azonban nem egészen ezt a jövőt mutatja, és könnyen lehet, hogy a különösebb teher nélkül játszó Paraguay alaposan meglepi Dungáékat.

Tipp: Továbbjutó – Paraguay @ 3.45