Copa América: Szomszédok csatája


Chile1.48  döntetlen4.00  Peru8.00

A negyeddöntőben 1-0-ra nyert Chile Uruguay ellen, de az a meccs inkább Cavani nevetséges kiállításáról maradt emlékezetes. A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség azóta kivizsgálta az esetet és az „ujjgyakorlatot” bemutató Gonzalo Jara három meccses eltiltást kapott, így számára véget ért a torna. A chilei keret viszont elég erős ahhoz, hogy pótolják őt.

Peru magabiztosan jutott tovább Bolíviával szemben (3-1), Guerrero mesterhármast szerzett azon a mérkőzésen. Az, hogy az Inkák idáig eljutottak, már önmagában is szép teljesítmény, döntőbe kerülésük viszont még nagyobbat szólna. Ugyanakkor a nyomás inkább a házigazda chilei csapaton van, és ezt kihasználhatja Peru.

A két szomszédos ország válogatottja utoljára egy tavalyi barátságos meccsen találkozott, amit Chile hazai pályán 3-0-ra meg is nyert. Az egymás elleni eredményeket böngészve viszont kiderül, hogy javarészt kiegyenlített ez a párharc.

Egyébként a peruiak amellett, hogy kiváló támadószekcióval rendelkeznek (Christian Cueva, Jefferson Farfán, Paolo Guerrero and Claudio Pizarro, csakhogy a fontosabb neveket említsük), nagyszerűen védekeznek. A Copa América kezdete óta mindössze három gólt kaptak: kettőt még a braziloktól az első csoportmeccsen, illetve egyet Bolíviától a negyeddöntőben – utóbbi tizenegyes volt.

Chile is csak három gólt kapott a kontinensviadalon, ráadásul a legtöbb találatot ők szerezték, szám szerint tizenegyet. Három mérkőzést pedig kapott gól nélkül hoztak le.

Két remek csapat játszik a döntőért és az biztos, hogy kemény meccsre lesz kilátás, ahol a hazai pálya előnye döntheti el a mérkőzést Chile javára.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 1.93