Copa América: Mire számíthatunk?


A Barcelona dél-amerikai támadó szekciója szombaton bezsebelhette a Bajnokok Ligája trófeát és míg Luis Suarez még mindig nem léphet pályára a nemzetközi meccsekre szóló eltiltása miatt, addig Lionel Messi és Neymar számára a következő állomás Chile lesz, a 99 éves Copa America helyszíne.

Tizenkét csapat küzdelmeit láthatjuk majd és ugyan nekünk európaiknak kicsit tovább kell majd fennmaradni, de azért gyaníthatóan megéri majd. 

Mint mindig, az Unibetnél rengeteg fogadási opciót találsz, nézzük meg, mire lesz érdemes pénzt tenni!

 

Gólkirály

Netherlands v Argentina: Semi Final - 2014 FIFA World Cup Brazil : News Photo

Még Suarez nélkül is igen erős a lehetséges gólkirály-jelöltek listája. Nyilvánvalóan Lionel Messi számít favoritnak 4.50.

Barcelonai kollégája, Neymar  – aki az utolsó gólt szerezte a berlini BL döntőn és nem mellesleg 39 találatot jegyezhetett föl a szezon során a Barca színeiben – is komoly eséllyel pályázik a gólkirályi címre 6.00. Leginkább azért, mert válogatott meccseken igen jól megy neki: 62 mérkőzésen 43 gólt szerzett (Messi mutatója 97/45).

Az Európa Liga döntő hőse, a sevillai Carlos Bacca 18.00 helye korántsem biztos a kolumbiai csapatban, hiszen olyan játékosok vannak még ott, mint Radamel Falcao vagy éppen Jackson Martinez.

Ecuador pedig akár még tovább is juthat az A csoportból és ebben a West Ham játékosa, Enner Valencia lehet segítségükre 51.00.

 

A csoportok

A három csoportból nyolc csapat juthat tovább. Értelemszerűen az első kettő, majd pedig a két legjobb harmadik helyezett.

Az, hogy Chile nyeri az A csoportot, Argentína pedig a B jelűt, míg Brazília a C-t, az eléggé adja magát, és nem is fizet rosszul 2.99.  De nem járunk rosszul akkor sem, ha Jamaicával és Bolíviával feltörlik majd a padlót 1.53.

A legszorosabb küzdelem a második helyért Mexikó és Ecuador között az A jelű csoportban várható. Akármelyik csapat is végez másodikként, az nekünk csak jó lehet 1.80.

 

Gólok fölött/alatt

FBL-WC-2014-MATCH49-BRA-CHI : News Photo

Rengeteg nagyszerű futballista vesz részt a tornán, épp ezért külön odsszokkal készültünk erre.

Alexis Sanchez például simán van akkora klasszis, hogy 2,5 gól fölött termeljen a tornán 2.00, de Neymartól is elvárható lenne, hogy 3,5 fölött teljesítsen Brazília színeiben 2.20.

Radamel Falcao nincs jó formában, ezért őt inkább 2,5 gól alá várjuk 1.65, de Lionel Messi folytathatja azt a kiváló teljesítményt, ami az egész szezonban jellemző volt rá, és simán vághat háromnál több gólt 1.80.

 

A legeredményesebb csoport

Már ami a gólok számát illeti. Jelen állás szerint a B jelű kvartettben számíthatunk a legnagyobb gólzáporra. Miért? Mert Jamaica ebben a csoportban van és elég könnyű elképzelni egy olyan forgatókönyvet, mely szerint minden csoportmeccsen rendesen megszórják őket 2.40

Miközben ezeket a sorokat írom, eszembe jut az egy évvel ezelőtti Jamaica-Franciaország barátságos meccs, melyet 8-0-ra nyertek a franciák. Nos, azóta valamelyest javulhatott a színvonal Bob Marley hazájában, de most olyan csapatokkal állnak szemben, mint Uruguay, Paraguay és Argentína. Vagy mondhatjuk úgy is, hogy Messi, Agüero és Cavani már készíti a góllövő cipőt. 

 

Győztesek

Brazil v Colombia : News Photo

Az oddszok alapján Argentína a favorit 3.00, de nyilván Brazíliának is igen jó esélyei vannak 4.33

Brazília amúgy borzalmasan leszerepelt a legutóbbi Copa Americán és már csak ezért is hajthatja őket a bizonyítási vágy. Persze a tavalyi világbajnokságról se feledkezzünk meg, amely szintén igen kínosan ért véget számukra és talán még azt is feledtetni tudná egy Copa America siker. Dunga vezetésével ez simán össze is jöhet.