Copa América: Kiesik a címvédő?


Chile1.76  döntetlen3.55  Uruguay5.00

A házigazda chileiek legázolták az utolsó csoportmeccsükön Bolíviát (5-0) és magabiztosan jutottak tovább az A csoport első helyéről. Ezt megelőzően Mexikóval játszottak 3-3-as döntetlent, illetve Ecuadort verték 2-0-ra még a nyitómeccsen.

Tíz rúgott góllal Chile a torna leggólerősebb csapata és emellé csak hármat kaptak. Aktuális ellenfelük már korántsem büszkélkedhet ilyen szép mutatókkal: a címvédő Uruguay legjobbjai eddig összesen két gólt szereztek és ugyanennyit kaptak. Ennél rosszabb mutatóval csak Kolumbia rendelkezik (egyetlen rúgott és egy kapott gól, de még ennyi is elég volt a továbbjutásukhoz).

Visszatérve Uruguayra, ők a B jelű kvartett harmadik helyéről mentek tovább, miután 1-0-ra verték Jamaicát, ugyanilyen arányban kikaptak az argentinoktól, majd 1-1-es döntetlent értek el az utolsó csoportmeccsen Paraguayjal szemben.

Chile egyébként utoljára 32 évvel ezelőtt tudta legyőzni Uruguayt Copa América meccsen és most újra jó esélye van arra, hogy megismételje az akkori produkciót. A hazaiaknál mindenki egészséges, a legerősebb kerettel vágnak neki a megmérettetésnek.

Az uruguayi csapatba visszatérhet Godín, miután letöltötte az egy mérkőzésre szóló eltiltását és így még stabilabbá válhat az amúgy is kőkemény védelmük. Alvaro Perira viszont hiányzik majd a középpályáról, miután Paraguay ellen begyűjtötte második sárgáját.

Noha most Chile a mérkőzés esélyese, az örökmérleg nyomasztó uruguayi fölényt mutat: az uruk 43 alkalommal győzték már le Chilét, míg a „La Roja” csak tizenhétszer tudott diadalmaskodni Uruguay felett. A két csapat legutóbbi hat meccséből kettőt Chile nyert két iksz és ugyanennyi uruguayi győzelem mellett.

Egyébként a mérkőzést Santiagóban rendezik és ez csak azért fontos, mert hétfőn szmogriadót rendeltek el a városban, ami aztán ki tudja, hogyan befolyásolja majd a mérkőzést.

Tipp: Megítélt piros lap – Igen @ 3.20