Copa América: Jön az iksz?


Bolívia5.10  döntetlen3.25  Peru1.85

A torna kezdetekor nem sokan számoltak Bolívia továbbjutásával, ehhez képest négy ponttal mentek tovább a második helyről. Egy Mexikó elleni 0-0-s döntetlent követően Ecuadort verték 3-2-re és így már az is belefért, hogy Chile elemi csapást mérjen rájuk az utolsó csoportmeccsen (5-0). Igaz, akkor elég sok alapembert pihentetett Mauricio Soria szövetségi kapitány.

Ugyanígy Perut sem sokan várták a negyeddöntőbe, de ők is a második helyen jutottak tovább a C csoportból Brazília mögött, illetve Kolumbia és Venezuela előtt. Mondjuk az Inkák első meccse után – ahol Brazília az utolsó pillanatban lőtt góllal tudta csak őket legyőzni – sejteni lehetett, hogy egy epizódszerepnél azért több jut nekik. Aztán jött a Venezuela elleni 1-0-s győzelem, majd gól nélküli döntetlen Kolumbia ellen és Peru máris ott volt legjobb nyolc között.

Peru csupán két gólt szerzett három meccsen, de csak ugyanennyit kapott. Jól zár a védelmük, elöl pedig Claudio Pizarro még 36 évesen is rendkívül gólveszélyes (Venezuela ellen az ő találatával nyertek). Guerrero is jól mozog elöl, a középpályán pedig Farfán nyújtott eddig remek teljesítményt.

Bolíviai részről leginkább a csapategységet lehet dicsérni, egészen biztos, hogy ellentmondást nem tűrő játékkal rukkolnak majd elő.

Egyébként a két csapat legutóbbi négy egymás elleni meccse rendre döntetlent hozott – két világbajnoki selejtezőről és két barátságos meccsről van szó. Egy ilyen forgatókönyv most is elég valószínű, nem lehet kizárni, hogy büntetőpárbajig jutnak majd a csapatok.

Tipp: Félidőben X @ 1.96