Copa América: Egy hely még kiadó a döntőben


Argentína1.44  döntetlen4.40  Paraguay8.00

Mindkét csapat a B jelű kvartettben kezdte szereplését és ott már rögtön az első csoportmeccsen játszottak egymással. Az a mérkőzés 2-2-es döntetlennel zárult, Argentína 2-0-s előnyt engedett ki a kezéből és már akkor látszott, hogy a paraguayi csapattal komolyan számolni kell. Gerardo Martino, argentin szövetségi kapitány nem véletlenül nyilatkozta azt, hogy szívesen elkerülték volna Paraguayt az egyenes kieséses szakaszban. Mondjuk leginkább személyes kötődés miatt fogalmazott így, hiszen 2006 és 2011 között Paraguay legjobbjait irányította.

Persze papíron Argentína az esélyes, ezt az oddsok is mutatják. Sőt, igazából ha a száraz tényeket nézzük, akkor azt látjuk, hogy az ominózus 2-2-es döntetlen óta az argentinok senkitől nem kaptak gólt – de azért annyira nem is brillíroztak. Még a csoportban 1-0-ra verték Uruguayt és Jamaicát, majd legjobb nyolc között 0-0-s döntetlent értek Kolumbia ellen és csak tizenegyespárbaj után jutottak tovább.

Az argentinok gyakorlatilag ott folytatják, ahol a tavalyi vb-n abbahagyták. Azaz nem túl tetszetős játékkal ugyan, de apránként behúzzák a meccseket. Ennyi elég volt tavaly a világbajnoki döntőhöz és nagyon úgy fest, hogy idén is beválik ez a recept. Ha javulna a helyzetkihasználásuk, akkor sokkal magabiztosabban nyerhetnék a meccseiket.

Paraguay nem kis meglepetésre kiejtette Brazíliát a negyeddöntőben: 1-1-es döntetlen után büntetőkkel jutottak tovább. Nagyon egyben van a paraguayi válogatott és egy ilyen menetelés után akár még a döntőbe jutást is kiharcolhatják.

Paraguayi oldalon Néstor Ortigoza az egyetlen hiányzó, viszont Bruno Valdez, Pablo Aguilar és Osvaldo Martínez ha besárgul, akkor eltiltás miatt kihagyja következő meccset. A másik oldalon sérülés nincsen, de a sárga lapokkal ott is három játékosnak gyűlhet meg a baja: Lionel Messi, Sergio Agüero és Javier Mascherano jobb lesz, ha vigyáz.

Tipp: Továbbjutó – Paraguay @ 4.15