Copa América: Csata a bronzért


Peru2.40  döntetlen3.50  Paraguay2.90

Előzetesen még a továbbjutók között sem tartották számon a két csapatot, ehhez képest a bronzéremért játszanak majd.

Peru a házigazda Chilével szemben maradt alul az elődöntőben, szoros meccsen kaptak ki 2-1-re. Valószínűleg egészen másképp alakult volna az egész mérkőzés, ha Zambarnót nem állítják ki a húszadik percben a védelem közepéből. Ő értelemszerűen a bronzmeccsen sem lehet majd ott, így egy kis átszervezésre szorul a perui hátsó alakzat.

Mindezt leszámítva Peru igen masszív csapat, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy csupán a brazilok és a házigazda Chileiek tudták őket megverni ezen a Copa Américán.

Egyébként a tavalyi évben két barátságos meccset is játszott egymással a két csapat: az egyiket Paraguayban, míg a másikat Chilében rendezték pár nap különbséggel. Mindkét mérkőzés 2-1-es hazai sikerrel ért véget, így aztán érdekes lesz látni, hogy mire mennek egymással élesben, semleges pályán.

A brazilok kiejtése után Paraguay legjobbjaiban nem maradt annyi potenciál, hogy Argentínát is megtréfálják. Kérdés, hogy mennyire tudnak majd talpra állni a 6-1-es, megsemmisítő vereség után, ugyanakkor egy bronzmeccs kellő motivációt kell, hogy nyújtson a csapatnak.

Paraguay is tipikusan olyan válogatott, ahol nem igazán lehet egyénileg kiemelni egy-egy játékost, a csapatteljesítmény viszont igen meggyőző.

Tipp:
Mindkét csapat gólt szerez @ 1.52