Copa América: Chilei öröm, argentin bánat


Nem tudom, hogy mit tettem rosszul: a vérnyomáscsökkentőt vettem be pálinkával vagy az agyfrissítő gyógyszert szalonnával, de végig abban a hitben voltam, hogy az argentin válogatott a Copa América döntőjében 6-1-re győzött Paraguay ellen. Tudomásul vettem, hogy erről a döntőről is lemaradtam a nagy fociimádatomban.

Ehhez képest szombat este szólnak az ismerősök, hogy az igazi meccs este lesz, ráadásul Argentína próbálkozik Chile ellen. Akkor Vamos Carajo, induljon a nagy csapatás!

A himnuszoknál már láttam, hogy a gauchók bukóra állnak. Danoltak, dünnyögtek, Messi csak dúdolgatott. Szemben a chilenyók olyan harsányan énekelték a himnuszukat, hogy libabőrös lettem a „Pitbull” becenevű Gary Medel arcát látva. Nem akarok okosabbnak tűnni, de nekem már ekkor az volt az érzésem, hogy az argentinoknak annyira hiányzik ez az egész torna, mint Hien énekesnő embercsempész édesapjának a Venyige utcai garzon. Különben még meg is értem Demichelist meg a többi bandatagot, mert ebben az évben éppen nyolcvan tétmeccset nyomtak le a legmagasabb színvonalon. A végére meg ez a nyavalyás, de irtóra nagy presztízsű a Copa…

Nem volt jó meccs, de brutálisan nagy volt a küzdelem a pályán, igazi férfiak harcoltak a dicsőségért, megalkuvást nem tűrően. A hazaiak szurkolótábora egyszerűen lenyűgöző volt, ahogyan kitettek magukért a meccsen, az lepipálta a leghangosabb Borussia Dortmund lelátót.

Aki még bámulatos volt, az a játékvezető, a kolumbiai Roldan nevű fickó. Ez a fekete ruhás óriás olyan nagyszerű nemességgel kezelte a felhevült telivéreket a maga 190 centiméteres magasságából, hogy az fantasztikus volt. Pedig a huszonkét labdarúgó minden alkalmat megragadott, hogy ne csak lábbal, de szájjal is megpróbáljon előnyt kiabálni magának. Higgadtan kezelte a reá irányuló rossz szájszagot. Príma melót végzett.

Chilében aztán megint kiderült, amit minden világverseny előtt belihegnek, hogy uahhh, az a nagyszerű angol meg argentin, brazil válogatott mekkora anyagot mutat majd be! Aztán mehetnek a kukába, Lampardostól, Neymarostól, Messistől meg a korai örömöstől. A legnagyobb kamper akkor is a kolumbiai bíró volt. Egy zűrös, de Roldan játékvezető által parádésan kezelt esetben, a tekintetével úgy küldte el a madréba chilei Gary Medelt, hogy az pincsiként húzott el a tetthelyről. Amúgy ez az a Medel, aki korábban alaposan és kegyetlenül májon rúgta Messit, majd a labdára mutogatott, hogy ő abba rúgott. Utána.

Arra viszont biztosan fogadnék, hogy a chilei kapus, Claudio Bravo szezonja aránylag király módon zárult. Spanyol bajnoki és kupagyőzelem, Bajnokok Ligája, meg a szezon végére a Copa América! Tuti befutó!

Csatlakozz az Unibethez!