Copa América: Chile az álmok kapujában


Chile3.70  döntetlen3.40  Argentína2.05

Már a tavalyi világbajnokságon is láthattuk, hogy mennyire rendben van a chilei válogatott – akkor legjobb tizenhat között estek ki, de Brazília csak tizenegyespárbajban tudta őket nagy nehezen legyűrni.

Rendező országként nyilván az volt feléjük az elvárás, hogy minimum a döntőig jussanak el, aztán már ha ott vannak, akkor nyerjék is meg azt. Az már csak hab a tortán, hogy Chile eddig még soha nem nyert Copa Américát, szóval elég nagyot szólna, ha most hazai közönség előtt sikerülne elhódítaniuk a trófeát.

Erre minden esélyük megvan, hiszen Chile lőtte a legtöbb gólt a tornán (szám szerint tizenhármat) bár az argentinok eléggé fölzárkóztak a Paraguaynak az elődöntőben szórt hatossal (10). Apropó elődöntő, Chile szépen megizzadt Peru ellen, és ha nincs az a perui kiállítás a 20. percben akkor ki tudja hogyan alakul a mérkőzés…

Az sem elhanyagolható dolog, hogy a chilei csapatból kerülhet ki a torna gólkirálya: Eduardo Vargas négy gólt szerzett, de mögötte ott találhatjuk az argentinok csillagát, Sergio Agüerót.

Az argentin szövetségi kapitány, Gerardo Martino az elmúlt hetekben sokat panaszkodott azzal kapcsolatban, hogy csapata nem tudja belőni a helyzeteit. Nos, a Paraguay elleni elődöntőben aztán rendesen kiszakadt a gólzsák és nagy eséllyel maradt még ott, ahonnan az a hatos jött.

Az elbukott világbajnoki döntő után Argentína számára gyógyírt jelenthet egy esetleges Copa América siker és azért bármilyen jó a chilei válogatott, azért simán van esély arra, hogy az argentinok 1993 után újra megnyerjék a dél-amerikai kontinensviadalt.

Tipp: Vargas gól @ 4.20