Copa América: Botrányos passzok, kábszis beadások


Nem könnyű a Copa América meccseivel dolgozóinak! Többségében nehezen emészthető mérkőzéseket kell úgy feldolgozni, hogy a nézők ne bóbiskoljanak el. Vagy adott esetben, kihasználva a család kidőlését, esetleg átpattintsanak a felnőtt kanálisra, teret adva Kovács István rendező úr utasításainak, amikor is a főhős ránehezedett a főhősnőre.

Irtóra komoly kihívás a meccs szakértése, közvetítése, mert Chilében a legények kegyetlenül csalják a 90 perceket. Korábban azt jeleztem, hogy mindenki beájul a brazil meg az argentin válogatottól. Belekaptam, naná, már nappal az argentin jamaicai töketlenkedésbe. Szegény kommentátort sajnáltam, aki mondta volna a magáét, de nem volt miről beszélni. Jöttek az adatok a hombrékról, hol voltak, mit csináltak, hogy mentsék ezeknek a csíráknak a szerencsétlenkedését. Mert ennyi gumiarcúra unott focistát kék-fehér csíkos mezben még sose láttam a semmit csalni. Az valami csuda volt. Botrányos passzok, kábszis beadások. Messi olyan iszonyat átadásokat mutatott, azt hittem egy test dublőr mozog helyette. Egy fény-statiszta.

„Mester, menjük már a madréba, ehhh, minek jöttünk ide?” Na, ez jött le a milliomos bébik mozgásáról. Kegyetlen csapatás volt. Ennél bőven izgalmasabb volt a Sarka Kata-Bálint Antónia cicaharc a magyar média játéktéren. Rozzant 1-0-s győzelmek, recsegő-ropogó félidők, bambuló kapusok, mindenkinek elege van ott Chilében az egészből.

Neymar okos volt, addig ugrált a kis ugribugri, amíg haza nem zavarták. Pont jókor jött neki a négy meccses sitt. Neymar egyébként a tipikus brazil karriert mutatja a világnak.

A híressé vált elődökhöz hasonlóan az első év még kicsit óvatos, még pörög a focival. Tehetség megvan, ám a családi kasszába szolidan, halkan csepeg a pénz. Szerényen, jól mozogva, ámulatba ejtik a világot a káprázatos trükkökkel. A következő évben már kicsit vastagabb a zsír a kenyéren, szépen jönnek térden csúszva az egyéni szponzorok. A pénz már jobban súgja, hogy nekik mindent szabad, plusz a szegénységből jött mentalitás, plusz rossz baráti társaság aztán elég indítás a lejtmenethez. Akkora menők, hogy mindenkit megpakolnak! A csajokat kétszer is.

Ugyan a retina előtt lebeg a foci, de már képesek arra, hogy alkalomadtán nyakkendőt hányjanak magukra, lazulás gyanánt. Erősen öncélú, de közösségi – úgy, mint válogatott mezben – seggfejkedés, eltiltással lezárva. Harmadik év balhé, rossz játék, lecsúszás, kuka.

A zilált fejű, ostobán szétvarrt Neymar nem hagyta el az elődök ócska sorvezetőjét a Copa Américán sem.

Aztán mi meg sose látunk jó meccset Chiléből.

Fogadjunk?

Itt találsz oddsokat a Copa América meccsekhez!