Barátságos meccsek a vb árnyékában


Anglia 1.30, döntetlen 5.50, Peru 9.50
Kijutott a jóból az angol válogatottnak, már ami a vb csoportot illeti. Mint az köztudott, Angliát Olaszország, Uruguay és Costa Rica mellé sorsolták és gyakorlatilag ez a világbajnokság legnehezebb kvartettje. Na de szaladjunk ennyire előre, hiszen június közepéig még akad pár felkészülési meccse az angol válogatottnak (is). Ebből egyet már lejátszottak – Dániát verték 1-0-ra hazai környezetben. Most újra a Wembleyben lépnek pályára, és egyébként ez lesz az első meccsük Peru ellen. A mérkőzésnek magyar vonatkozása is van, ugyanis a játékvezető Kassai Viktor lesz.

Peru nem jutott ki a világbajnokságra, ami nem csoda, hiszen 2013-as selejtezőiből négyet elveszített, egyszer ikszelt és csupán kétszer nyert. Ebben az évben még nem játszottak hivatalos meccset, ez lesz az első. Idegenben nem szoktak jól teljesíteni, tavaly ötször léptek pályára vendégként, mérlegük egy győzelem, egy döntetlen és három vereség. Nagyon ritkán játszanak európai csapat ellen és az utóbbi nyolc évben maximum döntetlenig jutottak az öreg kontinens válogatottjaival szemben.

Tipp: Sturridge gólt rúg @ 2.00

Spanyolország 1.12, döntetlen 8.50, Bolívia 18.00
A világbajnoki címvédő is túl van már egy barátságos meccsen, Olaszország ellen győztek 1-0-ra Madridban. Most Sevillában lépnek pályára, ilyenformán kötelező a győzelem Bolívia ellen. Már csak azért is, mert pályaválasztóként nagyszerű mérleggel rendelkezik a spanyol válogatott: utoljára a 2010-es vb-n szenvedtek vereséget Svájctól. Az azóta lejátszott meccseket négy döntetlen kivételével megnyerték.

Ráadásul Bolívia nem túl erős ellenfél, a vb-re sem jutottak ki. Utoljára a ’94-es világbajnokságon játszottak Spanyolországgal, akkor 3-1-re kikaptak tőlük. A bolíviai válogatottnak ez lesz az első mérkőzése idén, és ha tavalyi teljesítményükből indulunk ki, akkor nem sok jóra számíthatnak Sevillában. 2013-ban 10 meccsből csak a Haiti ellenit tudták nagy nehezen megnyerni, öt döntetlen és négy vereség mellett. Plusz idegenben utoljára 2007-ben tudtak nyerni, akkor Dél-Afrikában győztek barátságos meccsen.

Tipp: Félidőben 1 @ 1.47

Portugália 1.45, döntetlen 4.00, Görögország 7.50
Cristiano Ronaldo-ék ugyanúgy pótselejtezőn vívták ki a részvételi a jogot a világbajnokságra, mint aktuális ellenfelük. Mondjuk a svédek ellen nehezebb dolguk volt, mint a görögöknek a románokkal szemben, de ez most mindegy is. A pótselejtező óta egy meccsen lépett pályára portugál válogatott, március végén 5-1-re verték Kamerunt hazai pályán. Van törlesztenivalójuk bőven a görögökkel szemben, ugyanis utoljára 1996-ban tudták őket legyőzni. Pedig azóta már öt alkalommal is összecsaptak és két döntetlen mellet az utolsó három mérkőzést a görögök nyerték.

Portugál szempontból nyilván a 2004-es Eb-döntő a legfájdalmasabb emlék, ahol 1-0-ra nyert Görögország Lisszabonban. Na de vissza a jelenbe: Görögország is egy felkészülési meccsen van túl, hazai pályán 2-0-s vereségbe futottak bele Dél-Korea ellen. Ezek alapján nem sok jóra számíthatnak most, de annak tudatában, hogy az utóbbi években afféle „portugál specialistává” avanzsáltak, nem lepődnénk meg semmin.

Tipp: Gólok száma 2.5 alatt @ 1.70

Olaszország 1.50, döntetlen 4.00, Írország 6.50
Mint arról föntebb már szó esett, az olaszok 1-0-ra kikaptak Spanyolországtól március elején. Egyébiránt győzelemnek utoljára tavaly szeptemberben örülhettek Buffonék, az ősszel négy döntetlent hoztak össze (például 2-2 a futballnagyhatalomnak nehezen nevezhető Örményország elleni selejtezőn).

Ilyenformán az írek simán jók lehetnek egy ikszre. Főleg, hogy a meccset Londonban rendezik a Craven Cottage-en (Fulham stadion). Egyébként Írország két barátságos meccset is játszott már az idén, mindkettőt 2-1-re veszítette el: márciusban Szerbiával nem bírtak, majd múlt vasárnap Törökországtól kaptak ki.

Tipp: X2 @ 2.48

A kombináció eredő szorzója @ 12.40

Légy részese az akciónak nyáron Rióban! Nézd meg, hogyan nyerhetsz VIP utat velünk!