Átigazolási hírek: A MU-hoz holland védő érkezhet, a Chelsea-től belga támadó távozhat


Mourinho Serie A-ban szereplő védővel kokettál

Stefan de Vrij remek világbajnokságot tudhatott maga mögött 2014-ben a holland válogatottal, amely után a római Lazióhoz szerződött.  Már akkor is felvetődött, hogy a Manchester United is kinézte magának a középhátvédet, aki az akkor menedzserré kinevezett Louis van Gaal miatt szívesen ment is volna Angliába, de az üzlet végül meghiúsult.

Most úgy tűnik, hogy a mindenáron védőt kereső „vörös ördögök” ismét felmelegítenék a transzfert, bennfentesek szerint a gárda mostani menedzsere José Mourinho 30 millió fontot sem sajnálna a 24 éves játékosért. A portugál tréner ráadásul még januárban realizálni akarja a transzfert, de az olaszok legkorábban csak nyáron tárgyalnának a hollandról.

De Vrij szerződése 2018 nyarán jár le Rómában, de ha igazán sokat akar érte markolni jelenlegi kenyéradója, akkor talán az lenne a legelőnyösebb, ha most értékesítené. Márpedig azt tudjuk, hogy az Unitednél a pénz nem probléma.

Conte zöld lámpát ad a távozni kívánó csatárnak

Nem mondhatjuk azt, hogy a Chelsea menedzsere különösebben rajongana Michy Batshuayiért. A játékostársak ugyan kimondottan kedvelik ugyan a belgát, de az olasz trénert ez nem különösebben hatja meg és Diego Costa hiányában se jelölte a kezdőcsapatba a legutóbbi találkozón a támadót, hanem Eden Hazarddal játszatott középcsatárt.

Közben pedig egyre többet suttognak a Swensea hórihorgas spanyol centere, Fernando Llorente érkezéséről, ami felerősíti annak valószínűségét, hogy Batshuayi távozik, mégpedig vissza Franciaországba. Kérője azonban nem régi együttese az Olympique Marseille, hanem a PSG.

A támadót nyáron 33 millió fontért szerződtették a londoni „kékek” így nyilvánvaló, hogy kevesebbért nagyon nem szívesen szeretnék eltékozolni. A párizsiaknak viszont kapóra jöhetne a belga érkezése, mivel az elképzelések szerint tökéletes párost alkothatna a francia sztáralakulat ászával, az uruguayi Edison Cavanival.

Payet a Chelsea célkeresztjében?

Mostanság az összes elképzelhető sportújság azt találgatja, hogy hová igazol Dmitri Payet, amennyiben megkapja a hivatalos engedélyt a „kalapácsosoktól” a távozásra.

Előzetesen suttogtak a BL címvédő Real Madrid érdeklődéséről is, de most mégis inkább úgy tűnik, hogy a francia középpályás nem vált országot, sőt meglehet, hogy még várost se. A talján mester Antonio Conte mindenképp igazolna ugyanis egy kreatív középpályást, aki jól kiegészíthetné Hazard illetve Pedro játékát, sőt szükség esetén akár még tehermentesíthetné is őket.

A hírek szerint a West Ham egyelőre nem készül a játékos értékesítésére, de amennyiben nem hagy fel a sztrájkolásával, akkor Bilic menedzser kész a tartalékok közé száműzni a játékost. Ezt az áldatlan helyzetet oldhatja fel a Chelsea érdeklődése, ráadásul a „kékek” késznek mutatkoznak kifizetni a 40 milliós átigazolási összeget is a 29 éves franciáért.