Átigazolási hírek: Mourinho 50 millióért erősítené a védősort


Mourinho 50 milliót kínál a védőért

A Manchester United továbbra is elsősorban védőkkel szeretné megerősíteni a keretét, ehhez pedig a legújabb kiszemeltje a görög középhátvéd Kosztasz Manolasz. Az AS Roma játékosát nyáron már szóba hozták Premier League-s klubokkal, akkor elsősorban a Chelsea és az Arsenal érdeklődéséről lehetett hallani. Azóta a játékos piaci értéke kiváló teljesítményének köszönhetően csak tovább nőtt, mivel szép csendben a Serie A egyik legjobb védője vált belőle.

A 25 éves játékos azután került a képbe, hogy megszakadtak a tárgyalások a „vörös ördögök” és előző kiszemeltjük, a Benfica svéd légiósa Victor Lindelöf között. A görög védő leigazolása ugyanakkor szintén nem tűnik egyszerű lépésnek mivel jelenlegi klubja 50 millió euró alatt hallani sem akar az értékesítéséről.

A borsos kivásárlási ár ellenére a MU menedzsere, José Morinho sürgeti a minél hamarabb való átigazolását, mivel hosszú távon számolna Manolasszal. A hátralévő szezon a portugál szakember szerint arra lenne jó, hogy a görög futballista megszokja a Premier League stílusát és beilleszkedjen a csapatba, így a következő szezont már némi rutinnal kezdhetné, amikor is a manchesteriek már a legmagasabb célokat szeretnék kitűzni maguk elé.

Meglepő húzások Contétől

Úgy tűnik a Chelsea olasz menedzsere Antonia Conte mindenkit meglepett a téli átigazolási időszak során először azzal, hogy kinyilvánította érdeklődését a Swansea spanyol csatára Fernando Llorente iránt, legújabban pedig arról szólnak a hírek, hogy a török Fenerbahce dán védőjét, Simon Kjaert is szeretné a csapatában látni.

A 27 éves Kjaer több mint 60 mérkőzést játszott a dán válogatottban és az elmúlt félév során az isztambuli sárga-kékek egyik legjobb játékosának bizonyult. Az már korábban eldöntött tény volt, hogy a Bournemouthnak kölcsönadott fiatal holland védő Nathan Aké visszatér a gárdához, de nyílván Conte mellette szeretne egy rutinos játékossal is megerősíteni a hátsó alakzatot.

A dán nyílván örömmel érkezne, hiszen alighanem karrierje csúcsát jelentené az esetleges londoni szerződés, valószínűsíthetően a „kékek” is csak nyernének a leigazolásával, mivel játéka jól illeszkedhet a Conte által kitalált háromvédős rendszerbe, azonkívül pedig középhátvéd létére igen gólerős is, az ősz folyamán háromszor is eredményes volt a török bajnokságban.

Wilfried Bony követheti volt edzőjét, Manuel Pellegrinit

A kínai bajnokság egyre gyorsuló ütemben szerződteti elképesztő összegekért a Premier League-s játékosokat, igaz elsősorban egyelőre azokat, akik viszonylag kevés játéklehetőséget kapnak, illetve túl vannak már karrierjük zenitjén. A kínaiak következő nagy dobása az elefántcsontparti születésű Wilfried Bony lehet, aki eredetileg a Manchester City játékosa, de az elmúlt időt kölcsönben, a Stoke Cityben töltötte.

A Hebei China Fortune nevű kínai gárda, - melynek élére nem mellesleg a Manchester City exmenedzserét Manuel Pellegrinit nevezték ki vezetőedzőnek – állítólag azonban nem sajnálna 28 millió fontot se a támadó leigazolására.

Bony személy szerint hajlik a váltásra többek között az elképesztő fizetés miatt melyet lehetséges új munkaadója kínálna, ezért a megegyezés sikeressége már csak a klubokon múlik.