Átigazolási hírek: A Chelsea szabadrúgás-specialistát figyel


A Leverkusen tehetsége a Chelsea célkeresztjében

Furcsa paradoxon, hogy eddig még egyetlen európai elitcsapat sem tett átigazolási ajánlatot a parádés szabadrúgásairól elhíresült Hakan Calhanogluért, pedig a 22 éves török játékos nem csupán csapata, a Bayer Leverkusen, hanem az egész Bundesliga egyik meghatározó játékosa már egy jó ideje.

A hamburgi nevelésű játékos az idei szezonban is kiválóan teljesít, az ősz során öt gól és hat assziszt fűződik a nevéhez.

A londoni kékek keretéből viszont pont egy igazi szabadrúgás-specialista hiányzik, –bár kétségkívül a brazil Willian, illetve a belga Hazard is képes rögzített szituációkból betalálni –ezért a gárda menedzsere Antonio Conte úgy véli, hogy hosszútávon érdemes lenne a Stamford Bridge csábítani a török támadó-középpályást. Az viszont biztos, hogy mindez nem lenne olcsó mulatság, hiszen a játékost még két és féléves szerződés köti a „gyógyszergyáriakhoz” és a magas kivásárlási ár miatt egyelőre igencsak kérdéses, hogy a talján mester tető alá tudja-e hozni a transzfert.

A német középpályás útja Észak-Londonba vezethet

Az Arsenal és a Tottenham már hosszú ideje szinte késhegyre menő rivalizálást folytat egymással, most úgy tűnik az átigazolási piacon is összecsaphatnak egymással, mivel mindketten a Freiburg középpályását, Maximilian Philipp-et szemelték ki maguknak.

A Hertha Berlin nevelésű, német U 21-es válogatott játékosnak kulcsszerepe volt ősszel abban, hogy a piros-feketék ősszel jól teljesítettek a bajnokságban, mivel öt gólt is szerzett, ráadásul igencsak látványosakat.

Konkrét átigazolási díj ugyan nem hangzott még el, de a szakértők megközelítőleg 10 millió font körül saccolják a játékos értékét, amely igencsak vonzóvá teheti az üzletet mindkét londoni klub számára.

A „sarkantyúsok” argentin játékost (is) figyelnek

A Tottenham természetesen más játékosokat is figyelemmel kísér, legújabban olyan hírek merültek fel, hogy kölcsönvennék az Atlético Madrid tehetséges szélsőjét, Nicértolas Gaitánt.

Az argentin játékos remekül futballozott korábbi klubjában a Benficában és bár a Manchester United is igen élénken érdeklődött utána, az argentin végül a „matracosokat” választotta”, viszont ott nem tudta beverekedni magát az alapcsapatba.

A 28 éves szélső összesen három meccsen volt kezdő Madridban, így nyilvánvaló, hogy több játéklehetőséget szeretne, hogy megmutassa igazából mire is képes. Diego Simeone biztosította róla, hogy a tavasz folyamán lesz alkalma bőven bizonyítani, de ennek ellenére a londoniak menedzsere Mauricio Pochettino továbbra is bízik abban, hogy valamilyen módon sikerül a White Hart Lane-re csábítani a játékost.