Áll a bál Platini körül


Nagyon izgatottan várom a világ egyik legnagyobb sportcsendőr-szervezetének, ennek a felismerhetetlen konglomerátumnak az újabb epizódját. Egyelőre a legbrutálisabb fejlemény, hogy a FIFA etikai bizottsága (röhejesen képzavaros szervezet, ezt el kell ismerni) életre szóló eltiltással fenyítette meg Michel Platini elnökjelöltet.

„De gyönyörű!” – kiálthatnánk fel.

Éppen ez az etikai bizottság mondta ki a határozatot a tudatmódosult Platini hitvány két milkájáról, amely pont az ég egy adta világon semmit sem hallott a dél-afrikai világbajnokság fekete pénzelésről és végképp struccként dugta a fejét a homokba, amikor a katari vb korrupciós izé-bizéjét fújta a homokvihar a nemzetközi légtérbe.

Jó ezek a srácok, kegyetlenek voltak az amerikai Chuck Blazerrel. A jenki szépen élte a milliomosok életet a FIFA bárójaként és minden pénzt elfogadott, amit felé nyújtottak. Mikor kiderült a zsírember balhéja, Blatter habozás nélkül odadobta a neki túl bő blézert az etikus hóhéroknak.

Most is olyan a nézelődő érzése, mintha cseppet sem véletlenül lett volna eldózerolva Platini a FIFA útjából. Sepp Blatter – a szomszédoknak, haveroknak Pepi bácsi – ugyan csöndes, már-már szimpatikus svájci nyugger benyomását kelti az udvari fotósok képein, de közben a legkeményebb, legvéresebb tollú forgatókönyvíró. A néhai Kim Ir Szen, az észak-koreai fénykard is elismerően bólintana, a sittes elnök annyira szépen kavarja az eseményeket.

De nem, nem. Azonnali felmentés Kimnek, hiszen ő egyszerűen lelövette az útjába állókat vagy a posztjára törőket, míg Blatter finom, huncut már-már kedves Guillotine-kezelő. Korábban, míg bőszen jelentkeztek Blatter elnökjelölti vetélytársai, addig a prezident aktív tányérnyalóival intéztette a durva melót. Most, hogy hónaljig süllyedt a szutyokban, egykori mosolygós kapcsolatait mozgósítva, akit lehet, magával ránt. Ennek egyik látványos eleme volt Platini annulálása. Pedig a nyilvánosság előtt Blatterrel olyan szépen, negédesen egymás tenyerébe másztak, közben pedig egymásról gyűjtött piszkos aktáik egyre vastagabbak lettek.

Fogadjunk, hogy Joseph Blatter rosszullétes, sajnáltatós jelenete is ebből az aktából került ki. A sajátjából.

Fogadj most az Aranylabda nyertesére!