Német Kupa: A Mönchengladbach idegenbeli meccsén borulhat a papírforma


Hamburg2.80  döntetlen3.10  Köln2.70
A Hamburg idei szezonja a kiesés elöli menekülésről szól, ezért is volt meglepetés, hogy pénteken 1-0-ra verték hazai pályán a jobb erőkből álló (ám azért hektikusan szereplő) Leverkusent. Nem mellesleg ez volt a Hamburg első győzelme 2017-ben.

A Köln viszont masszív csapat benyomását kelti ebben az idényben, bőven van arra is esélyük, hogy valamelyik európai kupaindulást érő helyet elcsípjék. Ebben az évben mindhárom tétmeccsükön veretlenek maradtak: a Mainz elleni 0-0 során még csikorogtak a fogaskerekek, de Darmstadtot 6-1-re verték idegenben és a Bundesliga előző fordulójában a Wolfsburg ellen is begyűjtötték a három pontot.

Alapjáraton is nehéz lenne megjósolni ennek az összecsapásnak a végkimenetelét, de kupameccsről lévén szó, még nehezebb dolgunk van. A papírforma alapján inkább a Köln továbbjutása tűnik valószínűbbnek, de biztosabbra mehetünk, ha a gólok számát próbáljuk belőni.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.71


Bayern München1.22  döntetlen6.75  Wolfsburg13.00
Hazai pályán botlott szombaton a Bayern München, a középmezőny alján vergődő Schalke ellen játszottak 1-1-es döntetlent. Szerencséjükre a trónkövetelő RB Leipzig meg kikapott Dortmundban, úgyhogy a bajorok ezzel a döntetlennel még növelni is tudták előnyüket a táblázat élén.

Így aztán nyugodtan várhatják a Wolfsburgot, amely ugyan győzelemmel kezdte a 2017-es esztendőt, de aztán zsinórban két meccsen is kikapott (előbb otthon az Augsburgtól, majd múlt hétvégén Kölnben). Egyébként Wolfsburgban is inkább a kiesést akarják elkerülni idén, magasztosabb célok egyelőre nem lehetnek. Persze mondhatnánk, hogy a kupában menetelhetnének is akár, de hát ahhoz győzni kéne és az idegenbeli siker pedig elég ritka náluk.

A Bayern toronymagas favoritnak számít ezen a találkozón és ugyan a játékuk mostanság nem olyan fölényes, mint azt a közelmúltban megszokhattuk tőlük, de azért elég nehéz elképzelni egy olyan forgatókönyvet, ami szerint a vendégcsapat jutna tovább.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül 2.08


Greuther Fürth6.00  döntetlen4.25  Mönchengladbach1.55
A hazai együttes nem is olyan régen még a legjobbak között szerepelt, ám jelenleg a másodosztály középmezőnyében vitézkedik. Viszont hétvégén a Bundesliga 2 listavezetőjét, a Hannovert verték 4-1-re hazai pályán és ez intő jel kell, hogy legyen a ’Galadbach számára.

Ha a Bayern Münchenre azt mondjuk, hogy döcögős a játékuk mostanában, akkor ez a Mönchengaldbachra fokozottan igaz. A bajnokság középmezőnyében vannak, mérlegük 6-5-8, de talán beszédesebb az a statisztika, amelyből kiderül, hogy a nyolc vereségből hat idegenben történt.

Igaz, hogy a ’Gladbach még veretlen ebben a naptári évben (egy döntetlen és két győzelem), de mint az már följebb is szóba került, egy kupameccsben mindig benne van a meglepetés eredmény. Ez a párosítás pedig tipikusan olyan, ahol borulhat a papírforma.

Tipp: Továbbjutó – Hazai 3.35