Nem Wayne-nek való vidék


Nem felejtem el, hogy pár héttel az Eb kezdete előtt mekkora ricsajt csaptam az angol csapat miatt. Láttam őket cafatokra tépni az aktuális ellenfelüket. Figyeltem, ahogyan a fiatal gidák az akolba lépve egyből vezérkossá léptek elő! Tényleg benéztem a mutatványos bódé összes csillogó üveggyöngyét, megszédített az illuzionisták zajos sikere. Ettem-ittam amit tálaltak, mondhatnám totálisan sikeresre gondoltam a pudingfejűek szereplését.

Aztán nemhogy valami igazi angol focit, de még arra utaló magatartást sem láttam. Az igazi szénné égés az izlandiak elleni 90 perc volt. Nem angolosan átsütve, hanem hamuvá égette magát Hodgson birkanyája. Még itt él az emlékeim között, hogyan glóriáztam a filléres sztárokat, akik térdre cigiztették Anglia püffedten gazdag focistáit, meg az ő dollár milliárdokban hempergő gazdáikat. A Leicester meg a Tottenham, az amúgy saját testnedvén kacsázó Manchester, pláne Chelsea menői totális kudarcot vallottak. A zsiráfnyakú kapus. Az a kemény. A Hart. Aki úgy küzd a meccseken, mint az oroszlán! Igaz, úgy is véd. Nincs ott senki nála jobb? Roy, ezt így lehetett megoldani?

A védelem, ahogyan kacsázott az izlandi vulkánkitörés elől Franciaországba menekülő Mittudoménmilyensson előtt! Az a gyönyörű, éppen oktató filmbe való balfékség. Kiemelhető még a heti 320 ezer fontot hasító Rooney. Kiderült, hogy ez a vidék sem Wayne-nek való! Égés a vb-n Brazíliában, totális csőd Galliában.

Az milyen volt, hogy a korábbi Stradivari lábú pont úgy mozgott a gyepen, mint a Lego kaland animációs kockafilm hősei? Átesett a labdán! Olyan lövéseket mutatott be, hogy ha Trafalgarnál így ágyúztak volna Nelson admirális emberei, nincs a tengeri diadal!

Az angolok megint felsültek. Sűrűn állnak rossz oldalon! Elébb a politikai Brexit, aztán a foci Eb-Brexit. Mindenki a kiégést lóbálja felmentésnek. Rengeteget játszanak a férfiak, igaz, kegyetlenül megfizetik őket. De bizonyos meccsszám után már nincs az a pénz, amivel pótolható az ötletesség, a dinamika, a labdaéhség. Mammon nagyurai, plusz az UEFA kufárjai, csak azt látják, milyen szépen lehet kérni tévés jogdíjat, mennyire vastagon ömlik a pénz a jegyekből! Még egy sima Eb-logó bemutatása is komoly euró ezreket követel a felhasználóktól. De lassan nincs mit kicsavarni a játékosokból! Évi 50-60 tétmérkőzés elviselhetetlen károkat okoz!

De fogadjunk, hogy nincs senki, aki megálljt parancsoljon. Vagy legalább fékezzen!

Fogadj a legjobb oddsokon az Európa-bajnokságra!