Visszatér az NBI


MTK3.20  döntetlen3.30  Honvéd2.10
Az MTK kiesőhelyről vág neki a tavaszi szezonnak. Elég sűrű hátul a mezőny, úgyhogy simán összejöhet a bennmaradás. Edzőváltás is történt a Hungária körúton, Teodoru Vaszilisz helyét Tamási Zsolt vette át a kispadon. Az MTK-nak főleg a gólszerzéssel akadtak problémái ősszel: 19 forduló alatt mindössze 12 gólt rúgtak, ami még ebben a harmatos NBI-ben is borzasztóan kevés.

Ezért igazoltak is a télen két csatárt Torghelle mellé, majd kiderül, hogy mire lesz ez elég. Az edzőmeccsek alapján egyelőre úgy fest, hogy Jurij Kolomojec és Leandro Martínez jó vétel volt ebből a szempontból és a Debrecenből hazatérő Nikházi Márkkal is erősödött a gárda.

A Honvédnál már múlt héten elkezdődött a szezon, a Ferencváros vendégeként léptek pályára a Magyar Kupában és 2-1-re kikaptak az Üllői úton. A kispestiek a vártnál gyengébben futballoztak a kupameccsen, de Lanzafame góljának köszönhetően bőven maradt még esélyük a továbbjutásra. Most újra idegenben kell helytállniuk és vendégként meglehetősen hullámzó a teljesítményük. A gól viszont mindig bennük van, szóval számolhatunk azzal, hogy sikerül majd betalálniuk.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 1.98


Videoton1.60  döntetlen3.50  Újpest5.50
Holtversenyben három együttes zárt az élen ősszel: a Videoton, a Honvéd és a Vasas. Mindhárom gárda 34 pontot gyűjtött, de a Vidinek a legjobb a gólaránya ebből a trióból (+20). Sokat elárul a magyar bajnokság erőviszonyairól, hogy egy 10-4-5-ös mérleg elég az őszi első helyhez.

Viszont Fehérváron elégedettek lehettek a csapattal, hiszen mindössze Mirko Maric érkezett a csatársorba télen. Ugyanakkor négyen is távoztak a Videotonból: Feczesin Róbert, Oliveira, Sejben Viktor és Simon Ádám (utóbbi kettő kölcsönbe). Úgy fest, hogy inkább gyengült, mintsem erősödött volna a székesfehérvári alakulat, ezt a hét edzőmeccsen lőtt négy góljuk is jelzi.

Újpesten az ismert okok miatt nem igazolhattak új játékost és inkább a Szusza Ferenc Stadion körüli hercehurca okoz izgalmakat mostanában a lila-fehéreknél. Mindenesetre a múlt héten hozták a kötelezőt és 4-1-re nyertek a kupában Zalaegerszegen. A Vidi vendégeként bizonyára nem lesz ennyire egyszerű dolguk, még akkor sem, ha a fehérváriak egy jó ideig még Felcsúton lesznek otthon.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.82


Debrecen3.25  döntetlen3.30  Ferencváros2.05
A Loki igencsak gyengén szerepelt ősszel, a sorozatos vereségek eredményeképp a 10. helyen teleltek a cívisek. A szezon közben érkezett portugál edző, Leonel Pontes nem igazán találta a közös hangot az ott lévő játékosokkal, ebből kifolyólag szinte az egész keret kicserélődött.

Azt gondolhatnánk, hogy a hosszú szünet során volt ideje összekovácsolódnia a csapatnak, ám az edzőmeccsek eredményeiből más következtetést szűrhetünk le. Nyolc felkészülési mérkőzésből csak kettőt nyert meg a Loki és többek között az NBII-es Balmazújváros is elverte. Persze az ilyen meccsekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de azért árulkodó lehet.

Mint az már a Honvéd kapcsán szóba került, a Fradi győzelemmel kezdte ezt az évet a Magyar Kupában. Az új igazolások közül különösen Moutari mozgott jól, gólt is szerzett, illetve kapufát lőtt. Ha az FTC ugyanolyan szervezetten játszik majd, mint tette azt egy héttel ezelőtt, akkor annak három pont lehet az eredménye szombat este.

Tipp: Gólok 2,5 felett 2.15