Vidi-Fradi a forduló slágermeccse


Vasas–Paks
A tavalyi év meglepetéscsapata, a Vasas elég harmatosan kezdte a szezont, a legutóbbi három fordulóban összesen egy pontot tudott szerezni. Az előző fordulóban meg jó nagy pofonba szaladtak bele az eladdig nyeretlen Debrecen vendégeként (4-1). Érdekesség, hogy négy gólt utoljára a Beitar Jeruzsálem tudott lőni az angyalföldeiknek 90 perc alatt, erre utoljára magyar csapat 2015-ben volt képes (Vasas-Felcsút 2-4).

A Paks semmi újat nem mutat ebben a szezonban (sem), hozzák a tőlük megszokott rakkolós focit, aminek eddig egy győzelem, három iksz és egy vereség volt a hozománya. A legutóbbi három fordulóban kétszer is 1-1-es döntetlent játszottak, a Haladást pedig 2-0-ra verték két hete (ez volt idáig az egyetlen győzelmük a szezonban).

Az előző idényben kétszer is megverte a Paks a Vasast, ráadásul még gólt sem kaptak azokon a meccseken. Ugyan az oddsok alapján az angyalföldeik számítanak favoritnak, de egy paksi pontszerzés egyáltalán nem volna meglepő, sőt még egy győzelem sem lenne az tőlük.

Tipp: X2 1.65


Honvéd–Debrecen
A bajnoki címvédő Honvéd mit sem vesztett a lendületből. Hat forduló után vezetik a tabellát (igaz, a mögöttük álló Videoton egy meccsel kevesebbet játszott) és a mérlegük 4-2-0. Ebben a szezonban még nem akadt olyan bajnoki meccsük, melynek során ne két gólt rúgtak volna az aktuális ellenfeleiknek.

Ez a sorozat a Debrecen ellen is folytatódhat, mert ugyan a hajdúságiak valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag 4-1-re verték a Vasast a múlt héten, Kispestre nem nyerni járnak mostanában. Utoljára 2015 októberében tudtak pontot szerezni a Honvéd ellen, azóta rendre kikaptak tőlük.

Tipp: Hazai 1.53


Videoton–Ferencváros
Nagy reményekkel várta mindenki a Videoton-Partizan Európa Liga selejtező visszavágóját, ám a szerbek egy félidő leforgása alatt lerendezték a fehérvári csapatot. A 4-0-s vereség igen fájó és hát eléggé váratlan is volt, előzetesen egy sokkal szorosabb mérkőzésre számíthattunk. Sok ideje nincsen kipihenni mindezt a Videoton játékosainak, mert vasárnap már az FTC ellen kell helytállniuk az NBI-ben.

Mondjuk a Ferencváros mostanában nem állítja lehetetlen kihívás elé az ellenfeleit. Igaz, hat forduló után még veretlenek (2-4-0) de a csapat játéka egyelőre még nem állt össze. Idegenben eddig két meccset játszottak és mindkettőnek döntetlen lett a vége (Újpest 2-2, illetve Debrecen 0-0).

Bár az oddsok alapján a Videoton a meccs favoritja, egy ilyen vereségből nem könnyű kilábalni, szóval a vendégcsapatnak akár még a győzelemre is lehet esélye.

Tipp: X2 1.71