A Vasas egy győzelemmel komoly előnyre tehet szert a Fradival szemben


MTK2.40  döntetlen3.20  Debrecen2.85
Egyelőre jól megy az MTK-nak az új stadionban, igaz ez lesz csak a második meccsük ott. Előzőleg a Gyirmótot fogadták otthon és 1-0-ra nyertek a kék-fehérek Torghelle góljával. Aztán jött két neccesebb idegenbeli találkozó és ezeken csak egy pontot tudott szerezni az MTK: előbb kikaptak Mezőkövesden (1-0), majd ikszeltek a Haladás vendégeként (1-1).

A debreceni edzőváltás óta még mindig csak döcög a szekér a Hajdúságban, Leonel Pontes továbbra is csak keresi a közös hangot a játékosokkal. Október végén kikaptak a Vasastól, amit egy időre feledtetett egy gyirmóti győzelem (1-2), hogy aztán a Mezőkövesd elleni hazai 0-0 következtében ismét apátiába süllyedjen az együttes.

Idegenben valamiért jobban megy a Lokinak, úgyhogy ebből akár pontszerzés is lehet, gólzáporos meccsre viszont senki ne számítson.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.58


Mezőkövesd3.90  döntetlen3.40  Videoton1.90
Valósággal szárnyal mostanában a Mezőkövesd. Zsinórban öt tétmeccsen maradtak veretlenek, ezekből négyet megnyertek és csak Debrecenben játszottak egy döntetlent. Ami viszont igazán durva, hogy ezeken a mérkőzéseken egyetlen egy gólt sem kaptak. Egészen biztos, hogy a Videoton dolgát is alaposan megnehezítik majd.

A fehérváriak sincsenek rossz formában. Október közepén ugyan kikaptak Diósgyőrben, de azóta veretlenek. A Paksot és és a Gyirmótot is magabiztosan intézték el, egyedül a Vasas ellen csúszott némi hiba a számításokba és a Fáy utcában 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Az NBI mezőnyében a Videoton szerezte a legtöbb gólt, szám szerint 34-et. Érdekes lesz hát látni, hogyan veszik majd fel a versenyt a fehérvári támadók a kőkemény kövesdi védőkkel.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 2.02


Vasas3.80  döntetlen3.40  Ferencváros1.95
A Vasas három ponttal vezeti a tabellát, mögötte a Videoton második, a Ferencváros pedig öt ponttal leszakadva a harmadik. Nem kell ahhoz különösebb számolgatás, hogy belássuk: egy győzelemmel a vendégek felzárkózhatnak a listavezető mögé.

A mérkőzést egyébként a Bozsik Stadionban rendezik, hiszen a Vasas is új stadiont kap és a munkálatok már elkezdődtek. Ez azért lehet fontos tényező, mert eddig a hazai pálya előnye egy eléggé létező fogalom volt a Vasasnál, más pályákon kevésbé volt eredményes a játékuk. Szombaton majd kiderül, hogy mennyire tudják majd belakni az albérletet.

A Ferencvárosnál nyilvánvaló problémák vannak a játékosok motivációjával. Ennek gyökerét most nehéz lenne megtalálni, legyen annyi elég, hogy Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója ezt nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek: “Még csupán november van, messze még a bajnokság vége. Nyilván ez egy fontos mérkőzés a csapat számára, győzelemmel két pontra közelíthetjük meg a Vasast, ugyanakkor nem történik tragédia akkor sem, ha nem nyerünk.”

Ennek alapján akkor az sem volt tragédia, amikor a kiesés ellen küzdő Paks nyert 2-1-re az Üllői úton, közvetlenül a válogatott meccsek miatti szünet előtt. Hiszen még csak november van. Ilyen előzmények mellett nehéz lenne bárkit is lebeszélni arról, hogy ne a hazaira tegyen.

Tipp: Hazai 3.80