Váratlan hétközi forduló az NBI-ben


Békéscsaba5.50  döntetlen4.00  Ferencváros1.55
Úgy fest, hogy tényleg komolyan gondolják a bennmaradást Békéscsabán, legalábbis az eredményeik egyre jobbak. Az előző fordulóban 2-0-ra nyertek Pakson ami igen nagy fegyvertény, hiszen az atomvárosban sosem könnyű tétmeccset játszani. Ennek a győzelemnek köszönhetően belátható közelségbe került számukra a Puskás Akadémia-Vasas páros – bár még sok van hátra, de alighanem ezen csapatok közül kerül majd ki a két kieső.

Ráadásul a Vasas 0-0-s döntetlent játszott kedden a Debrecennel, így egy esetleges győzelemmel még közelebb kúszhat hozzájuk a Békéscsaba. Persze óriási bravúrnak számítana, ha csabaiak otthon tartanák a három pontot, ugyanakkor abban biztosak lehetünk, hogy sokkal bátrabban fognak futballozni, mint tették azt nagyjából egy hónnappal ezelőtt, amikor szintén a Fradit fogadták.

A huszadik fordulóban elképesztően unalmas meccsen nyert Békéscsabán az FTC, de ha valamikor elkapható a listavezető, akkor talán most. A pálya talaja nyilván pocsék lesz a sok eső miatt, ez is a hazai csapat malmára hajthatja a vizet. Na meg az, hogy már rég a múlté a zöld-fehérek lehengerlő játéka, ami ősszel jellemző volt rájuk. Az előző fordulóban például a Diósgyőr csent el egy pontot az Üllői útról, ezt megelőzően pedig a Honvéd verte őket idegenben.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.88


Diósgyőr3.10  döntetlen3.25  Videoton2.20
Hogy mennyire fontos volt a DVTK szombati pontszerzése, azt a tabellaára pillantva egyből megértjük. Mert ugyan nem fenyegeti a Diósgyőrt a közvetlen kiesés réme, de azért nem árt, ha sűrűn maguk mögé pillantgatnak. Egyébként hazai pályán mindössze egyszer játszottak ebben az évben, akkor a Honvédot gyűrték le 2-1-es arányban. Nem mellesleg ez volt a DVTK egyetlen győzelme, mióta Egervári Sándor ül a kispadon

A Diósgyőr nagyon régóta nem tudja megverni a Videotont, ez utoljára egy 2014. májusában rendezett Ligakupa meccsen jött nekik össze. A legutóbbi öt egymás elleni meccsüket rendre a Videoton nyerte és ami igazán durva, hogy kivétel nélkül 2-1-re győztek a fehérváriak.

Egy ilyen arányú vendégsikert most alighanem bárki vidáman aláírna Videotonból, hiszen a Debrecen Fáy utcai botlása miatt egy győzelem esetén meg is előzhetnék a Lokit.

Tipp: DVTK-Videoton 1-2 @ 10.00


MTK1.95  döntetlen3.20  Honvéd3.25
Továbbra is veretlen az MTK ebben a naptári évben és a kék-fehérek első győzelmüket is elkönyvelhették hétvégén, miután 2-1-re verték az Újpestet. Most egy újabb fővárosi csapatot fogadnak ideiglenes otthonukban, ami jelenleg épp a dunaújvárosi pálya lesz. Így aztán hazai pálya előnyéről aligha beszélhetünk.

Ráadásul a kispestiek egyre jobb formába lendülnek: két elveszített bajnoki meccs után a Fradi elleni hazain talált vissza a győzelem útjára a Honvéd, majd az előző fordulóban a Vasas ellen sikerült kibekkelniük a 0-0-t. Utóbbi azért nagy szó, mert Gazdagot és Eppelt is kiállította a játékvezető azon meccsen. Ez a két játékos így aztán biztos kihagyja majd ezt az összecsapást.

Ebben a szezonban már kétszer játszott egymással a két csapat és mindig az éppen aktuális pályaválasztó nyert, mégpedig 2-1-re. Bár a jelenlegi mérkőzés eléggé háromesélyes, az benne van a pakliban, hogy mindkét csapat gólt szerez majd.

Tipp: Mindkét csapat gól @ 1.94