Ünneprontásra készül a Debrecen


Debrecen3.10  döntetlen3.25  Ferencváros2.20
Kis túlzással egész Debrecen arra készül, hogy elrontsa a Fradisták örömét. Vagy hát legalábbis hétfő óta rendre olyan debreceni nyilatkozatokat olvasni, hogy mennyire nem szeretnék, ha a fradisták a Nagyerdőben örömködnének. Kondással kezdve Korhuton át ezen a véleményen vannak. Még az ex-fradista Holman is úgy nyilatkozott, hogy „azt viszont szeretnénk elkerülni, hogy ellenfelünk a mi stadionunkban ünnepelje a bajnoki címét.”

Ez viszont nem csak a Lokin múlik, ugyanis ha kikap a második helyezett MTK, akkor a Fradi egy vereség esetén is bajnok lesz. Persze némi elégtételt adhat a DVSC számára, ha legalább annyit sikerül kiharcolniuk, hogy nem győz az FTC. Amúgy ebben a szezonban még nem tudott nyerni a Kondás-csapat a Fradi ellen sőt, egészen 2013 augusztusáig kell visszalapoznunk az egymás elleni eredményekben ahhoz, hogy debreceni győzelmmel találkozzunk. Azóta jó pár meccset játszott egymással a két csapat, legutóbb a Magyar Kupában csaptak össze a felek bő két héttel ezelőtt. Az a mérkőzés 0-0-s döntetlennel ért véget és az a végeredmény inkább az FTC-re nézve volt hízelgő.

Akkor egyik csapat sem volt valami friss, most talán a válogatott meccsek miatti szünetben kipihenték magukat annyira a fiúk, hogy gólokat is lássunk.

Tipp: Gólok 2,5 felett @ 2.16


Paks2.40  döntetlen3.20  MTK2.80
Valahogy nem találják a ritmust Pakson. A tavaszi szezonban hat meccsből négyet elveszítettek és csak kettőt nyertek meg. Azt a kettőt viszont hazai pályán húzták be, mert hát azért még nem volt az olyan régen, hogy az atomvárosiak bármelyik csapatot alaposan megszorongatták otthon. Tavasszal egyedül a Békéscsaba tudott pontot rabolni tőlük, ráadásul élből hármat (0-2) de az akkora meglepetés volt, hogy állítólag a legelvakultabb viharsarki fanok sem hiszik el az egészet azóta sem.

Az MTK elleni meccs sem lesz sétagalopp, a kék-fehérek ugyanis még veretlenek tavasszal. Az utolsó négy bajnokijukat megnyerték és még az sem sokat nyom a latba, hogy mindezt pályaválasztóként sikerült véghezvinniük, hiszen hol Dunaújvárosban, hol pedig a Vasas pályán játszanak „otthon”.

Ami a két együttes egymás elleni eredményeit illeti: ősszel 0-0-s döntetlent játszottak a felek, de egyáltalán nem jellemző az, hogy egyik csapat se rúgna gólt, amikor egymással játszanak. Ha gólzápor talán nem is, de azért 1-1 találat lesz majd hazai és vendég oldalon egyaránt.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.98


Vasas4.40  döntetlen3.40  Újpest1.78
Túlzás lenne azt állítani, hogy keményen kapaszkodik fölfelé a Vasas, hiszen az angyalföldiek összesen öt pontot gyűjtöttek tavasszal a megszerezhető 21-ből. Viszont még így csak két pontra vannak a bennmaradást jelentő tízedik helytől.

Az Újpest ezzel szemben a harmadik helyen áll és már csak ezért is ők a mérkőzés esélyesei (na meg az oddsok alapján is). Ugyanakkor a lilák mérlege tavasszal 2-3-2, ami azért sikertörténetnek bajosan nevezhető. Mint ahogy az sem, hogy a tavaszi bajnoki meccseiken rendre maximum egy gólt szereztek, de például a legutóbbi fordulóban még ennyit sem sikerült összehozniuk és 1-0-ra kikaptak Békéscsabán.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.73