Újra hétközi forduló az NBI-ben


Diósgyőr1.90  döntetlen3.50  Honvéd3.75
Nyert szombaton a Diósgyőr, a Vasast verték idegenben 3-1-re. Tavasszal egészen tűrhető eredményeket produkál a miskolci csapat, a hétvégi mérkőzés volt zsinórban az ötödik olyan bajnoki meccsük, melynek során nem szenvedtek vereséget. Hazai pályán meg egyenesen szárnyra kapott a DVTK: a 2016-os esztendőben négy bajnokit játszottak otthon és mindet meg is nyerték. Érdekesség, hogy a négyből három győzelem 2-1-es arányú volt.

A Honvédról sok jót nehéz mostanában írni. Három egymást követő bajnokit is elveszítettek, előbb az Újpest és a Fradi otthonában, majd az előző fordulóban a Haladás nyert náluk 1-0-ra. Utoljára február 20-án léptek pályára Diósgyőrben, akkor 2-1-re kikaptak a kispestiek.

A két együttes már biztos nem ér oda sem a dobogóra, sem pedig kiesni nem fog, ilyenformán gyakorlatilag tét nélküli meccsről beszélhetünk, ami egyáltalán nem könnyíti meg egy sportfogadó dolgát. Viszont még így is szinte biztosnak tűnik a hazai győzelem és a sok 2-1-es végeredmény miatt kalandvágyból érdemes lehet ezt (is) megtenni.

Tipp: DVTK-Honvéd 2-1 @ 9.00


MTK1.95  döntetlen3.50  Puskás Akadémia3.50
Parádésan teljesít tavasszal az MTK, ebben az évben egyedül Pakson kaptak ki, a többi mérkőzésen veretlenek maradtak a kék-fehérek. Az előző fordulóban a Fradi vendégeként játszottak 2-2-es döntetlent, ami azért nagy szó, mert nem sok csapat képes mostanában pontot szerezni az Üllői úton. Az MTK most éppen a Fáy utcában lesz otthon és ha nem szerez legalább egy pontot, akkor a harmadik helyezett Debrecen beérheti őket, ha nyer a Haladás vendégeként.

Edzőváltás történt Felcsúton, Robert Jarninak a szombati vereség után megköszönték az eddigi munkáját. A PAFC hazai pályán kapott ki 1-0-ra a Békéscsabától és ez még sokba kerülhet a kiesés ellen küzdő együttesnek. Kedden egyébként ikszelt a Vasas a Viharsarokban, úgyhogy egy győzelemmel a vendégek fölkapaszkodhatnak a bennmaradást érő tízedik helyig. Egy edzőváltás általában fölrázza az adott csapatot, úgyhogy még akár meglepetés is születhet ezen a mérkőzésen.

Tipp: X2 @ 1.75


Videoton2.90  döntetlen3.30  Ferencváros2.30
Pakson nyert 1-0-ra múlt szombaton a Videoton és még odaérhet a harmadik, Európa Liga selejtezőt érő helyre. Ehhez persze győzniük kéne a Fradi ellen és erre amúgy nem is olyan régen már akadt példa, amikor a Magyar Kupában 1-0-ra nyert a Videoton, ráadásul a Groupama Arénában. Az más kérdés, hogy a visszavágón fordítani tudott az FTC és most már az Újpest elleni kupadöntőre készülhet.

A két együttesnek ez lesz az ötödik mérkőzése a szezonban, eddig ugye két bajnokit és két kupameccset játszottak egymással. Ezeken az összecsapásokon csak egyszer született három gólnál több – még a tavaly augusztusi bajnoki mérkőzésen győzött 3-1-re a Ferencváros. Tekintve, hogy a zöld-fehérek számára már tét nélküli ez a meccs és a Videoton elég szigorúan tud védekezni, nem lenne túl meglepő, ha kevés gól születne ma este.

Mint az már föntebb szóba került, szombaton 2-2-es döntetlennel ért véget az örökrangadó, előtte két bajnokit megnyert az FTC. A bajnoki cím már rég a zsebben, úgyhogy elég nehéz lehet a játékosokat motiválni.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.80