Újoncok csatája plusz két meccs


Mezőkövesd–Honvéd
Bajnokcsapathoz méltó módon szerepel eddig a Honvéd: az első öt forduló során egyszer sem találtak legyőzőre. Mérlegük eddig 3-2-0, az előző fordulóban az Újpestet verték 2-1-re hazai pályán. Érdekesség, hogy eddig az összes bajnoki meccsükön rendre legalább két gólt lőttek a kispestiek és Lanzafame a szezon eddigi összes tétmeccsén betalált már, összesen hét gólnál jár az olasz támadó.

Mezőkövesden kicsit másképp alakultak a dolgok. Bár az első két fordulóban sikerült nyerniük a Debrecen és a Paks ellen, de utána nagy pofonba szaladtak bele az Üllői úton, ahol 5-0-ra kikaptak. Ezt követően egy hazai vereséget könyvelhettek el a Videoton ellen (0-2), de a múlt héten sikerült pontot rabolniuk a Vasastól (1-1).

Nagyjából egy évvel ezelőtt a Kövesd mindhárom pontot otthon tartotta a Honvéd házigazdájaként, de azóta kétszer is találkoztak a csapatok és mind a két alkalommal a kispestiek nyertek. Az oddsok alapján a vendégek számítanak favoritnak, de a legjobban azzal járnánk, ha most is legalább két gólt tudna lőni a Honvéd.

Tipp: Vendég gólok 2,5 felett 2.02


Felcsút–Balmazújváros
Igazán pikáns összecsapás lesz ez, hiszen a két újonc csap majd össze. NBI-es csemege ez a javából, legalábbis azok számára, akik vevők az efféle ínyencségekre. Pintér mester Felcsútja két ponttal az utolsó helyen áll, pedig a (köz)pénzt nem sajnálták az átigazolási szezonban és 12 új játékost vettek egy olyan csapathoz, ahol elvileg professzionális akadémiai rendszer van. Mindenesetre már csak Pintér Attila parádés nyilatkozatai miatt is megéri követni a felcsúti csapat meccseit.

A Balmazújváros csak egy fokkal teljesít jobban: összesen öt pontot gyűjtöttek öt forduló alatt. Két héttel ezelőtt legázolták a Diósgyőrt hazai pályán (4-0), aztán a múlt héten simán kikaptak 3-1-re a Haladás vendégeként. Idegenben eddig nyeretlen a gárda, az imént említett vereség mellett még két ikszet tudnak fölmutatni (Honvéd 2-2, illetve Videoton 1-1).

A két csapat az előző szezonban találkozott utoljára, akkor még az NBII-ben. A május végi meccsen a Balmazújváros 2-1-re tudott nyerni Felcsúton és egy hasonló végeredmény most is benne van a pakliban.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 1.73


Újpest–Diósgyőr
Újabb Újpest meccs, újabb zárt kapu. Ha ez így megy tovább, akkor kis túlzással az egész szezont nézők nélkül kell majd lejátszania a lila-fehéreknek… Hazai pályán egyébként veretlen egyelőre az Újpest: 2-2-es döntetlent játszottak a Fradival, a Vasast pedig 1-0-ra megverték.

A Diósgyőr egészen jól szerepel ebben a szezonban, igaz, a 4-0-s Balmazújvárosi vereség erősen kilóg a sorból. Ezt leszámítva két győzelem, két döntetlen a mérlegük és az előkelő negyedik helyről várhatják a szombat estét.

Az előző idényben a lilák egyszer sem tudták megverni a DVTK-t, a tavaly novemberi 4-4-es összecsapásuk pedig igazán emlékezetes maradt. Akár még egy egészen jó meccs is kerekedhet ebből, ugyanakkor igazi háromesélyes találkozóról van szó.

Tipp: Gólok 2,5 felett 1.96