Történelmi tett kapujában a Ferencváros


A Ferencváros már több, mint egy éve nem kapott ki NB1-es meccsen, utoljára a Diósgyőr tudta őket megverni 2014. október 4-én (2-1). Pályaválasztóként pedig még ennél is jobb mérleggel rendelkezik az FTC: legutóbb a Pécstől kaptak ki hazai környezetben (1-2) és ez 2013. november 30-án volt. Azóta már elég sok minden történt; a Fradinak elkészült az új stadionja, a Pécs pedig a megszűnés határán van – de ez egy másik lapra tartozik.

Maradván a Fradinál, összesen 32 bajnoki meccsen maradt eddig veretlen és ezzel a teljesítménnyel már megelőzi az örökranglistán az 1966/67-es csapatot, amely 31 meccses veretlenségi szériával büszkélkedhetett.

Mindez még hagyján, de küszöbön áll az abszolút klubrekord megdöntése is: az 1931/32-es szezonra a Ferencváros már összesen 36 bajnoki meccsen maradt veretlen. Azaz még négy mérkőzés, és Dollék beérik a többek között Sárosi Györgyöt, Toldi Gézát és Kohut Vilmost felsorakoztató csapatot. Ez a gárda nem mellesleg megnyerte az akkor (is) tizenkét csapatos bajnokságot, ráadásul a 22 lejátszott bajnoki meccsből az összesen győzött és végül 44 ponttal, 105 rúgott és mindössze 18 kapott góllal zárt az élen.

Persze teljesen más idők voltak akkoriban, de azért szép dolog lenne megdönteni egy ilyen rekordot. Ehhez a Fradinak még öt meccset kell vereség nélkül lehoznia az NB1-ben, sorrendben a Diósgyőr, a Vasas, a Videoton, az MTK, majd pedig a Debrecen ellen.

Szombaton ugye pont ahhoz a Diósgyőrhöz látogatnak Geráék, amely a magyar csapatok közül utoljára tudta megverni a Ferencvárost.

Tipp: A Ferencváros megdönti a veretlenségi rekordját a magyar bajnokságra vonatkoztatva @ 2.65