A tizedik forduló jön az NBI-ben


Ferencváros–Diósgyőr
Az FTC a második helyről várhatja tízedik fordulót, eddigi mérlegük a bajnokságban 4-4-1. Az, hogy egy ilyen teljesítmény elég a dobogó második fokához, inkább az NBI kritikája, mintsem a zöld-fehérek érdeme. Egyébként meg borzasztóan szoros a mezőny, a második helyezett Fradi és a kilencedik Újpest között mindössze hat pont különbség van.

Az előző fordulóban meglepően simán nyert a bajnoki címvédő Honvéd otthonában a Ferencváros (1-3), viszont a hétközi kupameccsük Dunaharasztiban már jóval nyögvenyelősebre sikerült. Az NBIII-as csapat nem sokkal a vége előtt egyenlíteni tudott és végül Leandro kései gólja mentette meg a Fradit (1-2).

A Diósgyőr már jóval könnyebben vette az első akadályt a Magyar Kupában; kedden 3-0-ra verték a Veszprémet idegenben. Ezt megelőzően viszont zsinórban kétszer is kikaptak a bajnokságban: előbb a Debrecentől 3-1-re, majd a Pakstól 4-2-re. Ez a két meccs inkább a súlyos játékvezetői tévedésekről, na meg azok utózöngéiről maradt emlékezetes. Mindenesetre nem rossz csapat a Diósgyőr, bárkire veszélyesek lehetnek. Ugyanakkor a védekezésükkel akadnak gondok, hiszen10 forduló alatt 17 gólt kaptak, ez a második legtöbb a mezőnyben.

Tipp: Gólok 2,5 felett 1.55


Vasas–Haladás
Bravúros győzelemnek örülhettek Angyalföldön az előző fordulóban, ugyanis a Videotont sikerült megverniük 3-1-re. Ebben a szezonban egyelőre eléggé kiszámíthatatlan a teljesítményük, tíz forduló alatt volt már súlyos vereségük, parádés győzelmük és szürke döntetlenjük is. Az, hogy most épp melyik arcát mutatja majd az előző kiírás bronzérmese, nagyobb rejtély, mint hogy hová tűnt Damon Hill.

Az edzőváltáson átesett Haladás először tudott nyerni múlt héten Pacsi Bálinttal a kispadon. Az Újpestet verték 1-0-ra pályaválasztóként, bár ebben a győzelemben a lilák borzasztó formája is közrejátszott. Ami pedig a hétközi kupameccset illeti, a Szarvaskend nem okozott különösebb gondot a szombathelyieknek és 6-0-ra megnyerték az összecsapást.

Ennyi találattal aligha számolhatunk majd a szombati bajnokin a Haladás részéről, de mivel háromesélyes meccsről van szó, inkább a gólok számát érdemes megtippelni. Tavasszal rendre kiszakadta gólzsák a két csapat meccsén, de mivel az új szezonban a Hali támadói nem valami eredményesek, így talán nagyobb esély van a kevés gólra ezen a találkozón.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.96


Videoton–Honvéd
Mindkét csapat szóba került már föntebb az előző forduló kapcsán és mindkettőről elmondható, hogy váratlan vereségbe szaladtak bele. A Honvéd esetében még akár egy kisebb hullámvölgyről is beszélhetünk, ugyanis az elmúlt három fordulóban mindössze egy pontot szereztek, míg a Videoton 3-1-es veresége a Vasastól inkább csak afféle kisiklás lehetett. Szerdán pedig mindkét csapat sikerrel vette a kupa-akadályt: a Vidi 4-0-ra nyert Mohácson, míg a Honvéd 1-0-ra Pécsett.

Az előző szezonban rendre kiélezett meccseket vívtak egymással a felek. Kétszer a Videoton tudott győzni, viszont a bajnoki címről döntő találkozót a Honvéd nyerte 1-0-ra. A pillanatnyi forma alapján viszont most a fehérváriak a mérkőzés esélyesei.

Tipp: Hazai 1.85