Szombat este derbi, aztán hosszú kihagyás


Haladás1.90  döntetlen3.30  Gyirmót3.70
Jön föl a Haladás, mint a talajvíz: a szombathelyi gárda 18 ponttal a harmadik helyen várhatja a 11. fordulót. Ha számukra szerencsésen alakul a többi eredmény, akkor egy győzelemmel könnyen az élen találhatják magukat, ugyanis a listavezető Vasas csak egy ponttal előzi meg őket.

A Halinál joggal bízhatnak a győzelemben, hiszen jól érzik magukat a soproni albérletben. Ebben a szezonban még nem kaptak ki ott és zsinórban megnyerték a legutóbbi három hazai meccsüket. Mérlegük pályaválasztóként 3-2-0, múlt hétvégén a Vasast győzték le 1-0-ra. A hétközi fordulóban pedig az Újpest vendégeként játszottak 1-1-es döntetlent.

Az újonc Gyirmót szezonbeli második győzelmét aratta a hétközi fordulóban; szerdán ők is a Vasast győzték le szintén 1-0-ra. Az elmúlt négy fordulóban kétszer nyertek és kétszer játszottak döntetlent, úgyhogy a veretlenség kellő önbizalmat adhat nekik.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.72


Vasas2.00  döntetlen3.30  Mezőkövesd3.50
Ahogy az már föntebb érintőlegesen szóba került, a Vasas zsinórban kétszer kikapott és mindkét alaklommal 1-0-ra. Idáig tartott volna az angyalföldi csoda? Erre a kérdésre talán világos választ kaphatunk a szombat esti mérkőzés után, hiszen a Mezőkövesdet hazai pályán illene megverniük.

Már csak azért is, mert a Mezőkövesd teljesítménye meglehetősen hullámzó, a legutóbbi három fordulóban egyaránt részük volt vereségben, győzelemben és döntetlenben is. A hétközi körben hazai pályán kaptak ki 3-1-re a Pakstól, szóval Pintér Attila csapatánál erősen jelen van a „random-faktor.”

A Vasas vendégeként nem a ’Kövesd számít favoritnak, viszont az elmúlt négy fordulóban rendre sikerült gólt szerezniük és ebből kifolyólag valószínűleg a Fáy utcában sem lesznek gólképtelenek.

Tipp: Döntetlen @ 3.30


Ferencváros1.65  döntetlen3.80  Újpest4.50
Budapesti derbivel ér véget az aktuális forduló, a Fradi és az Újpest eleddig már 217 alkalommal játszott bajnoki meccset egymással. Valószínűleg egyetlen egy magyar drukkernek sem kell külön elmagyarázni, hogy ezen a mérkőzésen nem csupán a három pont sorsa a tét, hanem ez az összecsapás jóval többről szól.

Úgy tűnik, hogy a Fradi kijött abból a hullámvölgyből, amibe augusztus végén, szeptember elején került. Legalábbis az elmúlt két fordulóban veretlenek maradtak: az MTK elleni vereséget követően 3-1-re nyertek a Debrecen ellen, majd szerdán értékes pontot szereztek a Videoton vendégeként Felcsúton. Rossz hír viszont a zöld-fehérek számára, hogy Böde Dániel megsérült azon a mérkőzésen és nem lehet ott a derbin, azaz egyetlen igazán gólerős csatárát kell nélkülöznie a hazai együttesnek. Ha még ez nem lenne elég, Nalepa eltiltás miatt hiányzik majd a védelem tengelyéből.

Újpesten nem alakulnak túl fényesen a dolgok mostanában, az elmúlt négy fordulóban csupán két pontot tudtak szerezni a lilák (iksz az MTK és a Haladás ellen, illetve kikaptak a Viditől és a Debrecentől). Viszont legalább Balajcza Szabolcs felépült betegségéből és a rutinos hálóőr védhet szombaton – ellenben Kàlnoki-Kis Dávidra, aki még a Videoton ellen sérült meg, nem számíthatnak a vendégek.

A két együttes utoljára áprilisban találkozott bajnoki meccsen, akkor az Újpest hamar 2-0-s vezetéshez jutott, de végül 2-2-es döntetlennel ért véget a derbi. Többnyire viszont egyáltalán nem jellemző, hogy sok gól születik egy-egy ilyen párharc alkalmával, általában masszív küzdelem jellemzi ezeket a meccseket. Erre jó példa volt a májusi Magyar Kupa döntő, amit végül Gera góljával 1-0-ra megnyert a Ferencváros.

Tipp: Hazai @ 1.65