Rangadó az Üllői úton


Honvéd1.88  döntetlen3.25  Paks4.25
Az előző körben a vártnál jóval simábban nyert Diósgyőrben a Honvéd 3-0-ra. Ez volt a második győzelmük a szezonban, előzőleg még az első fordulóban tudták megverni az Újpestet – érdekesség, hogy akkor is kapott gól nélkül győztek a piros-feketék.

A Paks még nyeretlen ebben a szezonban, mérlegük három iksz és egy vereség. Múlt szombaton az FTC ellen tudtak kiharcolni egy 0-0-s döntetlent, ez volt a második olyan meccsük melyen nem lőttek gólt. A gólszerzéssel amúgy is hadilábon állnak a tolnaiak: eddig összesen kétszer sikerült a hálóba juttatniuk a labdát, előbb Debrecenben (1-1) majd hazai pályán a Vidinek lőttek gólt (szintén 1-1).

A két együttes egymás elleni meccsei ritkán hoznak gólzáport, általában maximum két találatot jegyezhetünk. Legalábbis a legutóbbi kilenc Honvéd-Paks bajnokiból csak két mérkőzésen haladta meg a gólok száma a kettőt. Ebből, és az előzetes edzői nyilatkozatokból kiindulva – Rossi és Csertői is kiélezett csatára számít – most is inkább kevés gólos meccsre számíthatunk.

Tipp: Gólok 2,25 alatt @ 1.75


Debrecen1.60  döntetlen3.75  MTK5.50
Az elmúlt két forduló után levonhatjuk azt a következtetést, hogy jót tett az edzőváltás a Debrecennek. Az eladdig nyeretlen csapat zsinórban két bajnokit is megnyert: Herczeg András irányításával 4-0-ra verték a Gyirmótot, majd aztán a múlt héten Mezőkövesden győztek 1-0-ra.

Herczeg viszont csak átmenetileg irányította a Lokit, hétfőn bejelentették Leonel Pontes érkezését. A portugál tréner előzőleg a Sportingnál dolgozott, de a portugál válogatott másodedzője is volt. Nem akárki érkezett tehát a debreceni kispadra és mivel az utánpótlásban is portugál szakemberek dolgoznak, talán joggal remélhetik a cívisek szurkolói, hogy valami elindul a csapatnál.

Ehhez első lépésként az MTK-t kell szombaton legyőzniük a Nagyerdőben, ami egyáltalán nem tűnik lehetetlen feladatnak. Ugyanis a kék-fehérek még nyeretlenek ebben a szezonban, mindössze egy pontot gyűjtöttek, ami jelenleg az utolsó helyezésre elég a tizenkét csapatos NBI-ben. Mindez még hagyján, de még gólt sem rúgtak az elmúlt négy fordulóban, ami azért eléggé döbbenetes (az egyetlen döntetlenjük egy 0-0-s iksz volt Gyirmóton). Múlt héten pályaválasztóként kaptak ki 2-0-ra a Haladástól, és ha végignyálazzuk az utóbbi idők eredményeit, melyeket a Loki vendégeként értek el, rögtön láthatjuk, hogy Debrecenbe nem nyerni jár az MTK.

Tipp: Hazai, kapott gól nélkül @ 2.55


Ferencváros1.32  döntetlen5.00  Vasas8.50
Egészen az előző fordulóig mindkét együttes száz százalékos volt, aztán ennek vége is lett, pedig előzetesen nem erre lehetett számítani. A Ferencváros Pakson játszott 0-0-s döntetlent egy bántóan gyenge meccsen, míg a Vasas hazai pályán kapott ki 1-0-ra az Újpesttől.

A Fradi szenvedése már csak azért is volt érthetetlen, mert előtte azért nem okozott számukra olyan nagy gondot a gólszerzés. Három forduló után tíz lőtt találatnál jártak –jó, ebből hatot a Diósgyőrnek rúgtak – de akkor is meglepő volt a paksi szenvedésük, na. Az biztos, hogy a Vasas ellen sem lesz könnyű dolguk ebből a szempontból és Thomas Doll is kiemelte egy nyilatkozatban, hogy jól védekezik a Vasas.

Nehéz azzal vitatkozni, hogy az angyalföldiek meglepően jó rajtjának egyik fontos tényezője a remek védekezés. A mindössze három kapott gól nagyban köszönhető Vukasin Polekszics védéseinek, akire viszont most egy jó ideig nem számíthatnak a Vasasnál, mert az Újpest elleni bajnokin keresztszalag szakadást szenvedett.

A közelmúlt eredményei a Fradi győzelmét vetítik előre, ugyanis az elmúlt 12 évben lejátszott 13 meccsen 9 alkalommal győzött az FTC, egyszer született döntetlen és háromszor nyert a Vasas. Ennek ellenére nem lesz egyszerű a hazaiak élete szombat este.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.96