Pótolják a halasztott fordulót


Diósgyőr2.85  döntetlen3.20  MTK2.35
A DVTK szép lassan „leküzdi” magát a kiesőhelyek környékére, jelenleg 16 ponttal a kilencedik helyről várhatja a 15. forduló pótlását a borsodi gárda. Utoljára a hullagyenge Vasast tudták megverni még október közepén, azóta négy bajnokin mindössze egy pontot szereztek. Ez az egy pont egyébként az előző forduló „terméke”: a Pakssal játszottak 1-1-es döntetlent hazai pályán. Apropó otthoni környezet, hol vannak már azok az idők, amikor a Diósgyőr bárkire veszélyes tudott lenni hazai pályán? Mindenestre szezonbeli mérlegük pályaválasztóként meglehetősen kiábrándító: 3-2-3.

Az MTK részéről sem lehet túl sok pozitívumot találni manapság. László Csaba együttese nézhetetlen focit játszik mostanában, valamiért a játék gyilkolásában látják a boldogulás egyedüli útját a Hungária körúton. De még ez is elég ahhoz, hogy az MTK a harmadik helyen álljon 16 fordulót követően, viszont az elég beszédes statisztika, hogy a kék-fehérek legutóbbi három meccsén mindössze egy-egy gól született (1-0-s vereség a Haladással és a Videotonnal szemben, illetve 1-0-s győzelem a Fradi ellen).

Tekintve, hogy a Diósgyőr se nagyon játszik gólzáporos meccseket (egyedül a PAFC elleni csörte hozott öt gólt), nagy eséllyel most sem a számtalan találatról fog szólni a szerda este Miskolcon.

Tipp: Gólok 2,5 alatt @ 1.67


Ferencváros1.55  döntetlen3.70  Videoton5.50
Az MTK elleni kisiklást egy könnyed 3-0-s győzelemmel feledtette szombaton az FTC. Ennek szenvedő alanya a Debrecen volt és most egy másik vidéki fellegvár csapata látogat a Népligetbe.

A Fradi majdhogynem hibátlan hazai statisztikájába csupán a Zeljeznicar elleni EL vereség zavar bele, de ha csak a magyar bajnokságot nézzük, akkor arra lehetünk figyelmesek, hogy az FTC 2013 novembere óta veretlen pályaválasztóként, ami egy egészen elképesztő sorozat (főleg ha hozzátesszük, hogy ez idő alatt mindössze öt alkalommal ikszeltek a zöld-fehérek és a többi mérkőzést megnyerték).

A katasztrofális szezonkezdet már rég a múlté Fehérváron, legutóbbi hat bajnoki meccséből ötöt megnyert a Videoton és csak egyet veszített el, egy szombathelyi túra alkalmával. Ennek ellenére a Fradi alighanem még túl nagy falat lesz nekik idegenben.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Döntetlen/Hazai @ 4.50


Vasas2.10  döntetlen3.50  Békéscsaba3.20
Kiesési rangadót rendeznek szerda este a Fáy utcában. A Vasas 10 ponttal az utolsó, míg a Békéscsaba 11-el az utolsó előtti pozíciót foglalja el a tabellán. Ennek a mérkőzésnek a győztese nagy lépést tehet a bennmaradás felé, ugyanis a 10. PAFC csupán négy egységgel előzi meg a Békéscsabát.

Bármit is mondanak az oddsok, első ránézésre nem úgy fest, hogy a Vasas lenne ennek a mérkőzésnek az esélyese. Az angyalföldi gárda utoljára szeptember közepén tudott győzni (akkor a Honvédot verték 1-0-ra), illetve utoljára egy szombathelyi iksznek köszönhetően szerzett egyáltalán pontot, azóta zsinórban hat bajnokit veszített.

Na persze a Békéscsaba sem egy világverő gárda, de ők legalább nyertek mostanában: két héttel ezelőtt a PAFC ellenében tartották otthon a három pontot. Érdekesség, hogy egyetlen idegenbeli győzelmük is Felcsúton történt még augusztusban a többi, vendégként lejátszott meccsüket rendre elveszítették, többnyire elég simán. A legfájóbb valószínűleg a Debrecenben bekapott hetes volt számukra.

Tipp: X2 @ 1.67

Eredő odds: 12.55