Pörög tovább az NBI


Honvéd1.70  döntetlen3.45  Paks4.65
Csak rövid ideig vezette a tabellát a Honvéd, ugyanis a hétközi fordulóban 2-0-ra kikaptak a Diósgyőr vendégeként és mivel a Videoton meg nyerni tudott Gyirmóton, ezért a fehérváriak átvették a vezetést az NBI-ben.

A kispestiek zsinórban két győzelem után kaptak ki, de ez nem volt annyira meglepő, ugyanis idegenben jóval kevésbé megbízható a játékuk. Ezzel szemben hazai pályán igen jó mérlegük van a bajnokságban: utoljára a Videoton tudott nyerni náluk, még tavaly szeptemberben. Az azóta pályaválasztóként lejátszott hét bajnoki meccsükből hatot megnyertek és egyszer játszottak döntetlent.

A hétközi forduló egyik legváratlanabb eseménye az volt, hogy a Paks teljesen simán verte 3-1-re a Ferencvárost. Csertői Aurél csapata kiváló formában van tavasszal, mérlegük 4-3-0. Leginkább hazai pályán mozognak jól, de egy ikszre most jók lehetnek a Bozsik Stadionban.

Tipp: X2 2.00


Videoton1.28  döntetlen4.90  Mezőkövesd8.75
A múlt hétvégén hazai pályán (vagyis Felcsúton) kapott ki a Videoton 2-1-re a Vasastól, de mint az már az előbb szóba került, a hétközi fordulóban javítani tudtak és most az élről várhatják 27. fordulót. Úgy fest, hogy pályaválasztóként szinte csak a Vasas tudja megtréfálni őket ebben a szezonban. A piros-kékek kétszer nyertek náluk az idényben, rajtuk kívül a Diósgyőr és a Ferencváros térhetett haza tőlük ponttal/pontokkal az aktuális kiírásban.

Ugyan a Mezőkövesd nyerni tudott szerdán a Debrecen ellen (2-1) de még így is meglepő volna, ha beállna azon csapatok sorába, melyek pontot tudtak szerezni a Videoton vendégeként. Tomiszlav Szivics saját bevallása szerint még mindig keresi az ideális kezdő tizenegyet és bár a Loki elleni meccs alapján úgy fest, hogy kezdi megtalálni azokat a játékosokat, akikre számíthat, messzemenő következtetéseket még nem szerencsés levonni a hétközi fordulóban aratott győzelem után.

Tipp: Félidőben hazai 1.73


Ferencváros1.80  döntetlen3.55  Vasas3.90
A bajnoki címvédő Ferencváros egyre mélyebbre süllyed még ebben a nem túl acélos NBI-ben is. A Paks gyakorlatilag gond nélkül verte el őket szerdán és Thomas Doll szerint a csapata halott. Legalábbis a meccs utáni nyilatkozatban konkrétan ezt mondta a német edző. Hogy ezek után miképp tudja majd felrázni az együttest, az egy remek kérdés. Mindenesetre csütörtökön Kubatov Gábor megerősítette a pozíciójában Dollt és ugyan konkrétan nem mondta ki senki, de a bajnoki címet már elengedték a zöld-fehérek és a kupában vigasztalódnának.

Mondjuk egy győzelemmel a negyedik helyen álló Fradi egyből helyet cserélhetne a harmadik Vasassal, csakhogy az angyalföldieket nem lehet ebben a szezonban egy kézlegyintéssel elintézni. Igaz, meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtanak mostanában: megverték a Vidit, majd pár nappal később kikaptak az Újpesttől 3-2-re. Az viszont senki nem lepne meg, ha legalább egy ponttal távoznának majd az Üllői útról.

Tipp: Első gól – Vasas 2.40