Pesti rangadó és felcsúti hakni


Békéscsaba8.50  döntetlen4.20  Videoton1.35
Ha a Békéscsaba kicsit bátrabban játszik az előző fordulóban a Fradi vendégeként, akkor talán még a pontszerzés is sikerülhetett volna nekik, de hát nem így történt. A négy ponttal az utolsó helyen álló viharsarki gárda egyre jobban leszakad a többiektől, sürgősen pontra vagy inkább pontokra lenne szüksége.

Erre kiváló alkalom lehetne egy-egy hazai meccs, csakhogy eddig öt otthon lejátszott bajnoki után mindössze egy ikszet tud felmutatni a Békéscsaba, négy vereség mellett. A Videoton pedig mintha pont most kezdene magára találni, legalábbis az előző fordulóban 3-0-ra nyert az Újpest ellen a székesfehérvári gárda.

Tipp: Félidő/Teljes Idő – Döntetlen/Vendég @ 4.20


PAFC8.00  döntetlen4.50  Ferencváros1.38
Túlzás lenne azt állítani, hogy a kilencedik helyezett Puskás Akadémia különösebben jó formában lenne mostanában, ugyanis augusztus végén nyertek utoljára tétmeccset. A bajnokság előző fordulójában, Diósgyőrben kaptak ki 3-2-re (jó miskolci szokás szerint az utolsó percben jött a mindent eldöntő gól), ami pedig még kínosabb, hogy a Magyar Kupa második fordulójában 2-0-ra kikaptak az NBIII-as Kozármisleny otthonában.

Robert Jarni ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy ugyan sok helyen változott akkor az alapcsapat, de ez „nem mentség”, illetve sokan mélyen a tudásuk alatt futballoztak aznap. A felcsútiak vezetőedzője azt is hozzátette, reméli, hogy kijönnek a hullámvölgyből.

Nos, a Fradi ellen mostanában még akkor is nehéz az ellenfeleknek, ha éppen jó formában vannak. Kilenc bajnokiból kilencet megnyertek és ugyan a múlt heti, Békéscsaba elleni 1-0-s győzelem volt talán az eddigi legszenvedősebb, szombat este talán frissebb lesz az FTC. Az előző szezonban Böde duplájával nyertek Felcsúton a zöld-fehérek, akár most is előfordulhat egy ugyanilyen forgatókönyv.

Tipp: Vendégcsapat nyer úgy, hogy nem kap gólt @ 2.25


Újpest1.85  döntetlen3.50  MTK4.00
Az Újpestnek nem okozott különösebb gondot MK ellenfele: 9-0-ra nyertek a lilák Celldömölkön. A bajnokságban már nem mennek ennyire gördülékenyen a dolgok, utoljára a harmadik fordulóban tudott nyerni az Újpest, legutóbbi három bajnoki meccsüket pedig rendre elveszítették.

Az MTK is mintha kisebb hullámvölgybe került volna, legalábbis a legutóbbi két fordulóban nyeretlenek maradtak (1-0-s vereség Debrecenben, majd gól nélküli döntetlen Pakson). Az előző szezonban oda-vissza kikapott az Újpesttől az MTK, most azonban simán van esélye legalább a pontszerzésre a kék-fehéreknek.

Tipp: X2 @ 1.87

Eredő odds: 18.30