Örökrangadó a téli szünet előtt


Honvéd1.75  döntetlen3.50  Mezőkövesd4.25
Mindkét együttes remek formában van, mondhatni várakozáson felül teljesítettek egész ősszel. A legutóbbi öt fordulóban a Honvéd nem talált legyőzőre, négy győzelem mellett egyszer játszottak döntetlent (Pakson 1-1). Múlt héten pedig a Gyirmót otthonában nyertek 4-0-ra és ennek köszönhetően a tabella harmadik helyére ugrottak. Marco Rossi, a kispestiek edzője küzdelmes meccsre számít és a három pont megszerzésében gondolkodik.

Pintér Attila is hasonlóan vélekedik erről a mérkőzésről és ő is győzni szeretne. Az kétségtelen, hogy a múlt heti, Fradi elleni 2-0-s siker alaposan feltüzelhette az egyébként is kiváló formában lévő mezőkövesdieket és emiatt egyáltalán nem volna meglepő, ha ponttal, pontokkal távoznának a Bozsik Stadionból.

Az elmúlt hét fordulóban a Mezőkövesd ötször nyert és kétszer döntetlent játszott. Ami viszont igazán szembetűnő, hogy a hét bajnoki során összesen csak két gólt kaptak (egyet az Újpest, egyet pedig a Videoton lőtt nekik) úgyhogy a Honvédnak igencsak nehéz dolga lesz a kövesdi védelemmel szemben a hazai pálya előnye és David Lanzafame jelenléte ellenére is.

Tipp: X2 @ 1.95


Paks2.55  döntetlen3.15  Vasas2.60
Múlt hétvégén két nyeretlen fordulót követően tudott újra nyerni a Paks: 2-1-re megverték otthon a Haladást. Hazai pályán még nem találtak legyőzőre ebben a szezonban az atomvárosiak ami elsőre jól hangzik, ám ha részletsebben vizsgáljuk a dolgot, akkor azt láthatjuk, hogy kilenc hazai meccsből csak kettőt nyertek meg és hétszer ikszeltek. Négy 1-1-es döntetlen mellett a három 0-0-s iksz azért erősen jelzésértékű.

A Vasas kisebb hullámvölgybe került az utóbbi időszakban, de a Diósgyőr elleni 3-0-s győzelem azt jelentheti, hogy maguk mögött hagyták ezt. Amennyiben nyerni tudnak Pakson, akkor a tabella élén telelhetnek az angyalföldeik.

Ugyanakkor az egymás elleni eredményeiket böngészve azt láthatjuk, hogy a Vasas nem győzni jár Paksra. A legutóbbi két vendégjátékuk alkalmával még csak gólt sem lőttek nekik és utoljára 2010-ben tudtak egyáltalán pontot szerezni az Atomvárosban.

Tipp: Végeredmény 1-1 @ 7.00


Ferencváros1.45  döntetlen4.00  MTK6.75
Örökrangadó zárja az évet az NBI-ben: a Ferencváros utoljára 2015 augusztusában tudta megverni az MTK-t, az azóta lejátszott három bajnokin kétszer nyertek a kék-fehérek és egyszer döntetlen született.

Mint arról föntebb már szó volt, az FTC 2-0-ra kikapott Mezőkövesden az előző fordulóban és emiatt a tabella negyedik helyére csúszott vissza. Hazai mérlegük sem épp makulátlan, a Vasas és a Paks győzni tudott az Üllői úton, a Mezőkövesd és az Újpest pedig pontot rabolt onnan. Egy újabb pontvesztés egyáltalán nem elképzelhetetlen, ugyanis mostanában elég nagy a zűrzavar a Fradinál. Ellentmondásos hírek jelennek meg a keretből kitett (vagy mégsem kirakott, esetleg mégis, de nem úgy) válogatott játékosokról (Pintér illetve Lovrencsics) és hát ebből arra lehet következtetni, hogy nem éppen a nyugodt szakmai munka jellemző mostanában a Ferencvárosnál.

Ugyanakkor az MTK sem halmozza a sikereket. Utoljára a Gyirmót ellen tudtak győzni még október végén, azóta kétszer kikaptak és háromszor ikszeltek. Mindhárom döntetlen 1-1-es volt, az előző fordulóban az Újpest házigazdájaként született ez a végeredmény. Tekintve, hogy a Fradi védeleme mostanában elég ingatag lábakon áll, simán számíthatunk a vendégektől legalább egy gólra.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 2.00