Novemberben beköszönt a tavaszi forduló


A hétvégén elkezdődik a tavaszi forduló a magyar bajnokságban, hiszen muszáj addig játszani, amíg a pályák alkalmasak erre. Aki látta a Paks múlt heti mérkőzését, annak persze már erős fenntartásai lehetnek a szisztémával szemben, de két hétig még biztos élvezhetjük a honi labdarúgás élmezőnyek küzdelmeit.

Ferencváros 1.55, Döntetlen 3.75, Pécs 5.50

Magyarország legnépszerűbb csapata a biztató szezonkezdet után az Újpest elleni rangadó után visszaesett. Sokan a Puskásba való költözés számlájára írják ezt, többen Adams tragikus kiválására hivatkoztak meccseken át, de az igazság valószínű az, hogy Ricardo Moniz rendszere már koránt sem hat akkora újdonsággal, mint korábban.

Ettől független a játékosállomány minőségére nem lehet panasz NB1-es mércével, így a Fradi számára nem lehet más a cél, mint megverni a Pécs csapatát.

Azt a Pécset, amely egy esetleges meglepetés győzelem esetén pontszámban beérné aktuális ellenfelét. Ez mindenképp jó hír lenne a Mecsekalján, és hatalmas csalódás a fővárosiaknál.

A Baranya megyei csapat teljesítményében jól kivehető hullámhegyek és hullámvölgyek figyelhetőek meg, az eddigi tendencia alapján négy nyeretlen vagy négy veretlen mérkőzést követően mindig fordult a kocka. Ez természetesen csak statisztikai érdekesség, de a sorminta alapján, most vereség kell következzen.

A Pécs minden meccsén szerzett legalább egy gólt, erre most is érdemes apellálni (Pécs szerez gólt @ 1.40), és meccseik kétharmadán legalább három gól születik. (Felett 2.5 @ 1.58)

A hét közben lejátszott kupamérkőzéseken mindkét egyesület döntetlen játszott, a Fradi – UTE 0-0 lett, míg a Honvéd – Pécs 1-1, egy esetleges pontosztozkodás most is jól fizetne. (@ 3.75)

Tipp: Ferencváros @ 1.55

Diósgyőr 2.30, Döntetlen 3.45, Győr 2.70

A két Győr a nyitófordulóban 1-1-es döntetlent játszott egymással. Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán: A miskolci gárda gyenge kezdését egy hét meccses győzelmi szériával feledtette, de az ezt övező lufi kipukkanni látszanak. A Haladás elleni októberi mérkőzés óta nem nyertek, így a stabil védelemmel rendelkező Győr ellen sem a legjobb morálban várják a kezdő sípszót.

A morál az ETO-nál sem épp felhős, hiszen az idén feljutó Mezőkövesd ellen háromgólos vereséget szenvedett a tavalyi bajnok. Ráadásul idegenbeli mérkőzés következik, ami nem fekszik Pintér Attila csapatának, két ilyen jellegű győzelmét a fővárosban aratta a Győr.

Ráadásul a Diósgyőr hazai pályán kemény ellenfél, valószínű a hűvös időjárás ellenére is közel teltház bíztathatja a piros-fehér csapatot. A Diósgyőr egyetlen vereségét amúgy a Ferencváros ellen szenvedte el, azóta viszont nyeretlen a csapat.

Ha létezik országos X, akkor erre a mérkőzésre ezt jogosan rá lehet húzni, de egy vendég győzelem esetén azonos pontszámmal fordulhatnak 2013 utolsó bajnoki fordulójára.

Tipp: Döntetlen @ 3.45

Haladás 2.90, Döntetlen 3.40, Videoton 2.20

A két akadémiai képzésre építő csapat összecsapása komoly téttel bír. Míg a Videoton ezüstérmet érő helyen áll, addig a negyedik (még kupaszereplést nem jelentő) pozíciót foglalja el a szombathelyi csapat.

A Haladás egészen a múlt hétvégéig nem szenvedett vereséget otthon, de a Pécs ellen produkált 1-3 nem sok jót vetít előre a Vidi elleni meccsre. A gólszerzés nem lehet kérdéses, hiszen minden meccsükön szereztek eddig gólt a nyitóforduló kivételével (épp a Videoton ellen), de valószínűleg kapni is fognak valamennyit, mert Devecseri és Guzmics…

A székesfehérvári csapat szekere is döcög mostanság, utolsó idegenbeli meccsüket még szeptemberben nyerték, illetve legutóbbi négy meccsükből pusztán a Véber György vezette Mezőkövesdet sikerült legyőzni „hatalmas” fölénnyel (1-0).

Illik tudni, hogy a liga legjobb védelmét a Videoton sorakoztatja fel, hiszen mindössze 11 gólt engedtek, de a gyűjtött pontjaiknak pusztán 25%-át szerezték idegenben. Külön pikantériája a mérkőzésnek, hogy a góllövő lista 2. és 3. helyezettje is pályára lép, Radó és Nikolic ezen a mérkőzésen üldözheti tovább a Paks támadóját, Simon Attilát.

Nem túl gólgazdag, döntetlen körüli mérkőzésre lehet számítani. Aki merészet szeretne húzni, az gondolkodhat egy 1-1-es végerdményben. (@ 7.00)

Tipp: Döntetlen @ 3.40

A három mérkőzés eredő szorzója: @ 18.18