Nincs még egy olyan bajnokság a világon, mint az NBI


Akárki akármit állít, a magyar labdarúgó bajokság igenis izgalmas. Ha csak a tavaszi szezonra gondol az erős kritikus, tényleg megnyalinthatja a szemöldökét, mert régen volt ilyen feszkó a bajnokság zárása előtt egy perccel.

Korábban a Fradi sziporkázott, több kört ráverve a mögötte kullogókra, most meg a liga – persze hozzávetőleges – Twist Olivérje szétcsapta a magasabbra vágyakozók álmát. A Honvéd amúgy kissé zilált külsejű vezetése addig-addig iparkodott, míg összejött a tömött stadion, meg az arany. A remek olasz tréner ezalatt besokallt, bajnoki aranyat lóbálva lelépett a nyugodt szlovák bajnokságba. Amúgy a kispesti elsőség egyfelől kitörölhetetlen boldogság, több mint 20 év várakozás után, másfelől meg rémisztő teher, mert ott a BL leselejtező. Extraként meg sikerült elűzni a sikeredzőt. Nincs még egy hátsó füves a planétán, ahol az aranykovács kezéből kiverik a szerszámot! Magyarországon meg rendszeres ez a jelenség.

Ha már edző! A Vidinél tavaly bekopogott egy aránylag jó pedigrével hurcolkodó norvég ember. Henning Berg nagy tervekkel érkezett és egy kis ezüsttel a nyakában úgy távozott, hogy senki sem látta elmenni. Pedig lengyel bajnok volt, vele a Vidi is karakteressé vált, bár csak másodikként.

A Mezőkövesd is iparkodott a címlapra, a Pintér edzővel előre loholó, serény csapatot aztán a szerb válogatottól lasszózott Szivics majdnem kitolatta a felső ligából. De maradtak. Szerencsére. Meg egy MTK-s még nagyobb szerencséjére. A pesti csapat kiesett, Vadnai profi játékos meg inkább maradt az élvonalban, egyben felmentve magát a kiesés terhének cipelése alól.

Az új éved is piszokul beindult! Ha a Felcsút nem magyar csapat lenne, már felkapta volna az egész európai sajtó. Úgy igazolnak, mintha a BL már sürgetné őket! Mi lesz ebből a rajt után?

Felbukkant egy kicsit gyűrött név is a feljutó Balmazújvárosnál. Horváth Ferencről hosszú ideje nem írtak semmi, aztán egyszer csak hoppá, ott mozgatja a népeket! Hogyan csinálja?

Fogadjunk na, hogy a magyar bajnokság izgalmasabb, mint holmi külföldi ligák!