NB1: Újra Derbi!


Újpest 2.90, döntetlen 3.20, Ferencváros 2.25
Hetvenedik alkalommal rendeznek Újpest-Ferencváros rangadót a Megyeri úton és a lilák hazai pályán még veretlenek ebben a szezonban. Utoljára szeptember harmadikán játszott otthon az Újpest, akkor a Vasast verték 2-1-re Ligakupa meccsen. A bajnokságban előzőleg kétszer ikszeltek (Diósgyőr és Honvéd) és egyszer győztek (Debrecen) pályaválasztóként. Ezeken a meccseken mindössze egy gólt kaptak, a DVTK talált be ellenük még augusztus elején. Viszont lőni csak kettőt tudtak emellé és azóta se lett termelékenyebb az Újpest támadósora.

Ennek igen prózai oka van: hiánycikk a klasszikus csatár a negyedik kerületben. Az erre a posztra frissen igazolt Kim Ojo a Himesháza ellen 13-0-ra megnyert MK meccsen egyből le is sérült, Kabát Péter pedig nemrég térdműtéten esett át. Viszont a középpályán erősnek tűnik az Újpest, kérdés, hogy mennyire tudnak majd kreatívan játszani.

A legutóbbi fordulóban gólképtelen maradt az Újpest, 2-0-ra kikaptak Fehérváron, a szerdai Ligakupa meccsen pedig Ajkán játszottak döntetlent (2-2).

A Fradi viszont 2-0-ra megnyerte a ZTE elleni LK meccsét, illetve az NB1 hetedik fordulójában is otthon tartották a három pontot a Puskás Akadémia ellen (2-1). Vendégként viszont nem megy túl jól eddig a Ferencvárosnak, három idegenbeli bajnokin csak a Győr ellen sikerült nyerniük, Pápán és az MTK ellen kikaptak a zöld-fehérek. Amúgy ebben a szezonban csak a Pápa ellen maradt gólképtelen az FTC.

Egyébként utoljára áprilisban játszott utoljára Újpesten a Fradi, azt a meccset Leonardo döntötte el az FTC javára az utolsó percekben szerzett góllal (1-2). Ő már biztos nem lép pályára az FTC színeiben, de a pótlására igazolt Gera Zoltán akár ugyanígy eldöntheti a meccset egy villanással (már amennyiben tudja vállalni a játékot).

A két csapat párharca rendszerint kiélezett küzdelmet hoz, ritkán kúszik a gólok száma három fölé. Persze ettől függetlenül láttunk már nagy arányú sikereket itt is, ott is de többnyire nem ez a jellemző.

Tipp: Döntetlen @ 3.20