NB1: Tovább menetel a Videoton?


Honvéd 1.65, döntetlen 3.70, Nyíregyháza 4.50
Két forduló alatt három pontot gyűjtött eddig a Honvéd: az első körben könnyedén győzték le hazai pályán a Dunaújvárost (3-0), viszont múlt héten viszonylag simán kikaptak Győrben 3-1-re. Az idegenbeli vereség után nyilván otthon szeretnék tartani a három pontot és bár ez nem lesz egyszerű az élvonalba frissen feljutott Nyíregyháza ellen, de minden esélye megvan a Honvédnak a győzelemre.

Ugyanis eddig még nyeretlen a Nyíregyháza az NB1-ben; az első fordulóban 1-1-es döntetlent játszottak otthon a Debrecen ellen, majd múlt héten a Pakstól kaptak ki szintén hazai környezetben (0-3). Kispesten utoljára 2010-ben játszottak bajnokit, az a mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget.

Tipp: Gólok 2.5 alatt @ 1.83

Videoton 2.00, döntetlen 3.30, Győri ETO 3.40
Hibátlanul teljesít eddig a Videoton, hat pontjuk van és mindkét meccsüket 3-0-ra nyerték. Igaz, eddig nem játszottak olyan rettenetesen nehéz ellenfelekkel: az első fordulóban a Pápát, míg a másodikban a Dunaújvárost fogadták hazai pályán. Az ETO ellen már valószínűleg nehezebb dolguk lesz.

Mint már föntebb arról szót ejtettünk, hazai pályán nyert a Győr az előző fordulóban, míg az NB1 nyitányán Pakson kapott ki 2-0-ra Horváth Ferenc csapata. Utoljára márciusban jártak Fehérváron, azt a bajnokit 1-0-ra nyerte az ETO. Egyébként a két csapat legutóbbi nyolc tétmeccsén (MK mérkőzések, illetve bajnokik) egyszer sem született három gólnál több az épp aktuális összecsapáson.

Tipp: Félidőben X @ 2.08

Lombard Pápa 2.30, döntetlen 3.20, Kecskeméti TE 2.85
Vereséggel kezdte a Pápa a 2014/15-ös idényt, (Fehérváron kaptak hármat), majd múlt vasárnap hazai pályán győzték le a Ferencvárost 1-0-ra, miután az egyetlen valamirevaló helyzetüket belőtték, a Fradi pedig hiába erőlködött. Mátyus János vezetőedző meccs utáni nyilatkozatában nem győzte hangsúlyozni, hogy a csapat mentális erejének köszönheti a győzelmet. Nos, majd meglátjuk maradt-e ebből a mentális erőből a Kecskemét ellen is.

A Kecskemét nulla ponttal, négy kapott, és egy rúgott góllal az utolsó előtti helyen szerénykedik. A nyitófordulóban a Fraditól kaptak ki 1-3-ra otthon, majd a Szombathely ellen sem tudtak mit kezdeni hazai pályán (0-1). Pápáról utoljára 2013 tavaszán tudták elhozni a három pontot azóta egy bajnoki és egy Ligakupa vereséget könyvelhettek el maguknak. Elnézve a kecskemétiek mostanában nyújtott produkcióját, most is inkább a hazai csapatnak van nagyobb esélye a győzelem megszerzésére.

Tipp: 1X @ 1.34

Debrecen 1.40, döntetlen 4.30, Puskás Akadémia 6.50
Kedden az utolsó percben kapott góllal esett ki a BL-ből a Debrecen a BATE Boriszov ellen, viszont az EL-ben még bizonyíthat a Kondás csapat – a svájci Young Boys-al sorsolták őket össze. Visszatérve a hazai küzdelmekre, eddig elég harmatosan szerepel a bajnokságban a Loki, ez mondjuk annak köszönhető, hogy Kondás Elemér rotálja rendesen a csapatot. Nyíregyházán 1-1-es döntetlennel kezdték a szezont, majd múlt héten az MTK vendégeként kaptak ki 1-0-ra.

A Puskás Akadémia is ugyanúgy egy pontot gyűjtött eddig, mint vendéglátója: Pécsett játszottak 2-2-es döntetlent a múlt héten, előtte pedig a Diósgyőrtől kaptak ki 2-1-re. Eddig már négyszer játszottak a DVSC ellen – két bajnokin és két Ligakupa meccsen. Bajnoki találkozón még nem tudtak pontot szerezni a Debrecentől.

Tipp: Gólok száma a második félidőben 1.5 felett @ 1.90

A kombináció eredő szorzója @ 9.69