NB1: Pénteken derbi!


Újpest 2.65, döntetlen 3.45, Ferencváros 2.35
Sokáig kétséges volt, hogy lesz-e egyáltalán első osztályú futballcsapat Újpesten, de jelenleg úgy tűnik, hogy rendeződtek a dolgok. Ráadásul válsághelyzet ide vagy oda, a lilák rendesen összekapták magukat a bajnokságban és még a Magyar Kupában is versenyben vannak. Igaz, a múlt hétvégén 1-0-ra kikaptak Szombathelyen, de előtte zsinórban négy tétmeccset is megnyertek. Ebben az évben mindössze három mérkőzést játszott hazai pályán az Újpest (ebből egy a Pécs elleni MK meccs volt) és ebből kettőt megnyert (a Diósgyőr és a Pécs ellenit), a Kaposvárral pedig 1-1-s döntetlent játszottak.

Az őszi szezonban háromszor is megmérkőztek már egymással az ősi riválisok: a szeptember végi bajnoki meccset 3-1 arányban megnyerte a Ferencváros. Aztán a Kupában került össze a két csapat, ahol az első mérkőzésen 0-0-s döntetlen született a Puskás Ferenc Stadionban, majd a Megyeri úton 1-0-ra nyert az Újpest. Ez a három meccs is jól mutatja, hogy igazából szinte mindegy a két csapat aktuális helyzete (akár a tabellán, akár máshogy), a budapesti derbi mindig háromesélyes.

Egyébként a Ferencváros utoljára 2000. november 30-án nyert utoljára a Megyeri úton, ami finoman szólva is régen volt már. Visszatérve a Fradi aktuális meccseihez/formájához, az előző fordulóban megszerezte első bajnoki győzelmét a tavaszi szezonban, otthon nyertek 4-0-ra a Pápa ellen. Ezen a meccsen kívül három döntetlent és egy vereséget hozott össze az FTC a bajnokságban.

Óvatos tipp: X2 @ 1.36

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.60

 

Merészebb tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 2.05