NB1: Összejön az első hazai Vidi siker tavasszal?


Ferencváros 1.50, döntetlen 3.70, Puskás Akadémia 6.50
Kezd egyenesbe jönni a Fradi, legutóbbi két bajnoki meccsüket megnyerték a zöld-fehérek. Először a Pápát ütötték ki (4-0), majd a múlt héten 14 éves átkot megszakítva 2-1-re nyertek a Megyeri úton. Érdekesség, hogy a Ferencváros sokkal jobban szerepel ebben a szezonban vendégként, mint pályaválasztóként. Hazai mérlegük bajnoki meccseken 4-3-4, míg vendégként 6-3-3.

Három fordulón át veretlen tudott maradni a PAFC, majd a múlt héten 2-1-re kikaptak hazai pályán a Haladástól. A Fradiról jó emlékei vannak az újonc együttesnek, hiszen ősszel 3-1-re verték őket (ez volt a második győzelmük az NB1-ben). Tavasszal egészen jól szerepel az Akadémia, három győzelem, egy döntetlen és két vereség a mérlegük. Idén két idegenbeli bajnokin léptek pályára, Kaposváron ikszeltek (1-1), Diósgyőrben 3-2-re győztek.

Tipp: Az első fél órában nem születik gól @ 2.16

Videoton 1.33, döntetlen 4.85, Lombard Pápa 7.50
Meglehetősen sűrű a mezőny a második helyezett Győri ETO mögött, a sort a harmadik helyen álló Videoton nyitja. Múlt héten kikaptak Kecskeméten 3-1-re, előtte a Debrecentől szenvedtek vereséget otthon. Tavasszal nagyon nem megy a Vidinek, egyedül az MTK-t tudták megverni a Hungária körúton, ezen kívül két ikszet és három vereséget tudnak fölmutatni. Hazai környezetben eddig két bajnokin léptek pályára ebben az évben, mindkétszer kikaptak (a Győr és a Loki volt az ellenfél).

A Pápa viszont kellemes ellenfélnek számít abból a szempontból, hogy idegenben csak nagyon ritkán szereznek akár egy pontot is. 2014-ben háromszor játszottak vendégként, és csak Kaposváron tudtak egy döntetlent kiharcolni. Hovatovább az is csak egyszer fordult elő eddig, hogy egy fehérvári bajnokiról ponttal távozzanak (2012-ben). Az előző fordulóban egyébként megszerezték első tavaszi győzelmüket, a Pécset verték 1-0-ra hazai pályán.

Tipp: Az első gólt a Videoton lövi @ 1.25

Diósgyőr 1.50, döntetlen 3.70, Kaposvár 6.50
Két vereség után tudott újra nyerni a DVTK. Az előző fordulóban a Honvéd vendégeként győztek 2-1-re. Amúgy ez volt a második győzelmük idén a bajnokságban, noha nagy reményekkel vágtak neki a tavaszi szezonnak. Hazai pályán csak a Pápát tudták megverni, a Lokival ikszeltek, PAFC-tól kikaptak.

Ugyan még korai temetni a Kaposvárt, de az kétségtelen, hogy nagyon nehéz helyzetben van a somogyi csapat. Jobbára egyesével gyűjtögetik a pontokat, ugyanakkor a múlt héten megszerezték első győzelmüket ebben az évben: 1-0-ra verték otthon a Mezőkövesdet. Tavasszal csupán két idegenbeli bajnokit játszottak, 1-1-s döntetlent értek el Újpesten, Kispesten pedig 1-0-ra kikaptak. Mérkőzéseiken kevés gól esik, eddig még nem fordult elő, hogy kettőnél több találat essen a Rákóczi tavaszi meccsein.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.92

Győri ETO 1.38, döntetlen 4.30, Kecskemét 7.50
Négy fordulója veretlen a Győr, három meccset nyertek zsinórban, a múlt héten viszont döntetlent játszottak Debrecenben (2-2). Így aztán a maradék esélyük is elszállt azzal kapcsolatban, hogy utolérjék a listavezető Lokit.

Második győzelmének örülhetett a Kecskemét idén amikor 3-1-re legyőzték a Videotont az előző fordulóban. Tegyük hozzá, hogy ennyi gólt eddig összesen nem lőttek a tavaszi szezonban. Győrből még soha nem hoztak el pontot és igazság szerint erre most sincs sok esély.

Tipp: A Győr nyeri a meccset @ 1.38

 

A kombináció eredő szorzója @ 7.15